Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Κοινωνική προσφορά των μαθητών του ΕΠΑΛ Αξιούπολης

Οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Αξιούπολης στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων τους καλλιεργούν και παράγουν λαχανικά στο θερμοκήπιο και στον υπαίθριο χώρο του αγροκτήματος του σχολείου.
Ειδικότερα, στο θερμοκήπιο του σχολείου, οι μαθητές εφάρμοσαν το καλοκαίρι τη μέθοδο της ηλιοαπολύμανσης του εδάφους για τον περιορισμό των ζιζανίων και των ασθενειών, εγκατέστησαν τον Οκτώβριο σύστημα άρδευσης με σταγόνες, φύτεψαν σπορόφυτα τριών τύπων μαρουλιού (ημικεφαλωτό, σαλάτα και ρωμάνα) και εφάρμοσαν το σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης της καλλιέργειας. 

Στον υπαίθριο χώρο του σχολείου, στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας, οι μαθητές καλλιέργησαν μαρούλι, σπανάκι, ρόκα, άνηθο, μαιδανό, βασιλικό, ρεπανάκι και κρεμμυδάκι σε σάκους με υπόστρωμα εμπλουτισμένη ελαφρόπετρα, οι οποίοι αποτελούν μια πρωτοποριακή μέθοδο παραγωγής λαχανικών σε αστικό περιβάλλον.

Μέρος της παραγωγής μαρουλιού διατέθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2013 στην ενορία Αγίου Δημητρίου Αξιούπολης του Δήμου Παιονίας προκειμένου να μοιραστεί σε άπορες οικογένειες. Η διάθεση της παραγωγής προς την ενορία Αγίου Δημητρίου θα συνεχιστεί και στη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου