Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Συναυλία παραδοσιακών τραγουδιών με θέμα «Η Γυναίκα στο παραδοσιακό τραγούδι»

Με μια εκπληκτική συναυλία παραδοσιακών τραγουδιών με θέμα «Η γυναίκα στο παραδοσιακό τραγούδι» ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Κιλκίς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου τίμησε τους Αγίους Πέντεκαίδεκα Ιερομάρτυρες, πολιούχους και προστάτες της πόλεως του Κιλκίς, το απόγευμα της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου 2013, στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Η ενοριακή χορωδία «ο Άγιος Νέστωρ» απέδωσε δημοτικά τραγούδια που υμνούσαν την παρουσία και τον ρόλο της γυναίκας, συνοδεία του παραδοσιακού συγκροτήματος «Ιχνηλάτες της Παράδοσης» με χοράρχη τον πρωτοψάλτη και συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Σάββα Ηλιάδη. 

Προηγήθηκε ομιλία της καθηγήτριας φιλολόγου κ. Εύης Παναγοπούλου με θέμα «η θέση της γυναίκας στο παραδοσιακό τραγούδι» η οποία ερμήνευσε και τα δημοτικά τραγούδια.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ιδρυτής και πρόεδρος της ενοριακής χορωδίας. Η εκδήλωση έκλεισε με πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος αφού συνεχάρη ολόθερμα τους οργανωτές και τους συντελεστές της συναυλίας, υπογράμμισε ότι αξίζει να κρατάμε ως πολύτιμο θησαυρό την Ρωμέικη παράδοση, η οποία αποτελεί την «αναπνοή» μας, η οποία μας κρατάει ζωντανούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου