Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Αντίστασης στο Κιλκίς

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που, με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στον κατακτητή και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.
Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους - άντρες, γυναίκες και παιδιά - που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.

Η ανωτέρω μάχη - σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για όλες τις επερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει:

Στην πόλη του Κιλκίς:

1. Γενικό σημαιοστολισμό από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι δύσεως του ηλίου την ημέρα της εορτής.

2. Φωταγώγηση των Δημόσιων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της ημέρας του εορτασμού, μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης της εορτής.

3. Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, ώρα 10:30 π. μ.

Πέρας προσέλευσης επισήμων ώρα 10:30 π. μ. και λοιπών 10:15 π. μ.

4. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στο χώρο κατάθεσης των στεφάνων από εκπαιδευτικό του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

5. Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Δημαρχείο Κιλκίς, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, τις Στρατιωτικές Αρχές, τον αναπληρωτή Δήμαρχο Κιλκίς, τα Πολιτικά Κόμματα, τους Εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τις Πολιτικές Νεολαίες, καθώς και από όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.
 Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής, Κιλκισίου & Αγίου Αθανασίου, οι Βουλευτές του Νομού, η Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, οι πρώην Υπουργοί, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, η πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι Εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων και των Πολιτικών Νεολαιών, οι Προϊστάμενοι των Δ. Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ.- Οργανισμών - Τραπεζών, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών, οι Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, οι Εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου, οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, και όλοι οι πολίτες.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

α. Η Ιερά Μητρόπολη τα σχετικά με τη Δοξολογία.

β. Ο Δήμος Κιλκίς τα σχετικά με την φωταγώγηση της πόλης, τον ευπρεπισμό του χώρου του μνημείου και τη διάθεση της φιλαρμονικής.

γ. Η 71η Ταξιαρχία τα σχετικά με την παράταξη και την απόδοση Τιμών.

δ. Η Αστυνομική Δ/νση τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων.

Δ. Τελετάρχη ορίζουμε τον υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Παντελή Ιορδανίδη.

Ε. Το πρόγραμμα επέχει θέση πρόσκλησης σε όσους αναφέρονται σ’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου