Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Μια “βόλτα” στην Καρυδιά του νομού Πέλλας!

Τόπος ιστορικός αυτή την Κυριακή στην εκπομπή “στον τόπο που γεννήθηκα...” της  4Ε... Η Καρυδιά το μικρό αυτό χωριό της Μακεδονικής γης , “ακούγεται” δυνατά σε όλο τον πλανήτη μέσω της αγαπημένης εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης..
Κτισμένη σε μια χαράδρα γεμάτη οξιές για να προφυλάγεται από τον καιρό και από τα … μάτια όπως και τα περισσότερα χωριά της Μακεδονίας η Καρυδιά μας μιλά για τους ήρωες της για τα σχολεία της για το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Τόπος ιδιανικός για πεζοπορείες.

Εθιμα που μετρούν αιώνες ζωής αναβιώνουν στις μικρές μας οθόνες

Στην πλατεία μπαίνουμε στον κεντρικό ναό για να μιλήσουμε με τον ιερέα και αμέσως μετά με τους παλιούς κατοίκους τους οποιυς συνατούμε σε ταβερνάκι παραδοσιακό ...

Στάση το βράδυ στο Καζάνι για καλό τσίπουρο και την άλλη μέρα θαυμάζουμε τα εντυπωσιακά χορευτικά του τόπου . Οι γυναίκες κερνούν όλους όσους ήρθαν!

Αυτή την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 11: 45 δείτε την Καρυδιά . Σε επανάληψη την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 16:45. Φυσικά στην 4Ε. Την ίδια ώρα και στον ΟΤΕ TV και παγκόσμια όπου κι αν χτυπά καρδιά Έλληνα μέσω δορυφόρων αλλά και ιντερνετ.

Μια “γεύση” στο τηλεοπτικό μας σποτ
http://www.youtube.com/watch?v=twSD6TSlxxU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου