Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

«Κερνάμε Ελλάδα» στο Κιλκίς: Η ΑΝΚΙ κέρασε τρεις ημέρες εύγευστες και καρποφόρες

Με τη συμμετοχή της στο «Κερνάμε Ελλάδα» στο Κιλκίς, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κιλκίς, το τριήμερο 30-31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου, η Αναπτυξιακή Κιλκίς έδωσε, μέσα από μια ολοκληρωμένη εμπειρία προσέγγισης του γαστρονομικού μας πολιτισμού, το δικό της διαφορετικό στίγμα ως μία ανοιχτή και πολυδιάστατη δομή προσέγγισης, ανάδειξης και συνεύρεσης των πολυεπίπεδων στοιχείων που συγκροτούν τον πλουραλιστικό καμβά της τοπικής γαστρονομίας, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.
Με τις πρωτότυπες και ποιοτικές εκδηλώσεις και δράσεις της ΑΝΚΙ, οι σπόροι της γνώσης, της δημιουργίας, των γεύσεων και της τοπικής παραγωγής απέφεραν άμεσα τους καρπούς μιας μοναδικής εμπειρίας πολύπλευρου και πολυδιάστατου περιεχομένου παρέχοντας ένα ελκυστικό βιωματικό σύνολο από εικόνες, γεύσεις και ακούσματα της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας.

Βάζοντας τη δική της υπογραφή στην προώθηση του σύγχρονου γαστρονομικού γίγνεσθαι και του τοπικού επιχειρείν οι εκδηλώσεις της ΑΝΚΙ είχαν μεγάλη απήχηση σε κοινό, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες αποτελώντας πόλο έλξης πλήθους επισκεπτών, ανεβάζοντας ψηλά τον ποιοτικό πήχη σε ότι αφορά στο σχεδιασμό, την παραγωγή και το περιεχόμενο των διοργανώσεων για τη γαστρονομία, προσεγγίζοντάς την δε με τρόπο εξωστρεφή, πρωτότυπο και πολυσυλλεκτικό.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου, πρώτη ημέρα του «Κερνάμε Ελλάδα», ο μοναχός πατήρ Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός, αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και οινοποιός, πολύ γνωστός στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, μαγείρεψε πιάτα εμπνευσμένα από την αγιορείτικη διατροφή χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά, μαγεύοντας τόσο με τις γεύσεις του όσο και με το επικοινωνιακό του χάρισμα τους πολυπληθείς επισκέπτες του περιπτέρου της ΑΝΚΙ.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου, η ΑΝΚΙ οργάνωσε τα «Φιλιστωροφιλέματα», με πρωταγωνιστές δύο ντόπιους επαγγελματίες, τον μάγειρα Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη και την επιχειρηματία Μάρθα Νικητίδου, οι οποίοι συνδύασαν προϊόντα, γνώσεις, τεχνική και φαντασία, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό πρόγραμμα δημιουργικής μαγειρικής με παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστα.

Για τους μικρούς της φίλους, η ΑΝΚΙ οργάνωσε την ίδια μέρα ένα πρωτότυπο θεατρικό παιχνίδι για τη διατροφή και τα τοπικά προϊόντα, με την νηπιαγωγό Νικολέττα Κακαβέλα, ενθουσιάζοντας τα παιδιά τα οποία μέσα από το παιχνίδι έμαθαν κανόνες υγιεινής διατροφής αλλά και τα σημαντικότερα παραγόμενα στο ν. Κιλκίς προϊόντα.

Για όσους έχουν μια επιχειρηματική ιδέα ή βλέπουν μια ευκαιρία στην αγορά και θέλουν να πραγματοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους φιλοδοξίες επενδύοντας αλλά και αντλώντας δωρεάν χρηματοδότηση, η ΑΝΚΙ οργάνωσε μια ακόμη παρουσίαση του δημοφιλέστερου εδώ και 20 χρόνια προγράμματος στην Ελλάδα, του LEADER, προσελκύοντας σημαντικό αριθμό ενδιαφερομένων.

Στην εκδήλωση «Γαστρονομικές περιπλανήσεις & ο πολιτισμός των γεύσεων» - Παρουσίαση του έργου MedEat», το Σάββατο 31/8, οι συμμετέχοντας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μοναδικά γευστικά μονοπάτια της Ελλάδας συνδυάζοντας τη γαστρονομία με τον τουρισμό μέσα από τις δράσεις του δικτύου Medeat στο πλαίσιο μιας διακρατικής συνεργασίας της ΑΝΚΙ με την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και άλλες αναπτυξιακές εταιρείες.

Τις μοναδικές τεχνικές ικανότητες και τη φαντασία του Φιλιστωρα Δεστεμπασίδη απόλαυσαν το πρωί της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου, όλοι οι επισκέπτες του περιπτέρου της ΑΝΚΙ, στην δίωρη επίδειξη που έκανε για το σκάλισμα φρούτων (carving) και τη διακόσμηση των πιάτων (food styling), δημιουργώντας μεταξύ άλλων ανθοδέσμες και ανθοστήλες από φρούτα και λαχανικά, σκαλίζοντας καρπούζια και κολοκύθες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία από μια διαχρονική μορφή τέχνης που καλλωπίζει τον μπουφέ, το πιάτο, το τραπέζι.

Η γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού μέσα από ένα γνωστικό και γευστικό οδοιπορικό πραγματοποιήθηκε με τον πλέον ολοκληρωμένο τρόπο στη διάρκεια των δύο σεμιναρίων οινογνωσίας που υλοποίησε η ΑΝΚΙ με την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο Μαρία Νέτσικα, το βράδυ της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου. Περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες απέκτησαν πρόσβαση στους θησαυρούς της οινικής γνώσης και έγιναν πλέον σοφότεροι αλλά και απαιτητικότεροι στην επιλογή του κρασιού που θα απολαμβάνουν από εδώ και πέρα. Οι 12 ετικέτες κρασιών που παρουσιάστηκαν και δοκίμασαν οι συμμετέχοντες ήταν όλες από οινοποιεία του ν. Κιλκίς.

Σε όλη τη διάρκεια του «Κερνάμε Ελλάδα» το περίπτερο της ΑΝΚΙ επισκέφθηκαν χιλιάδες επισκέπτες, επιχειρηματίες και πολίτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της εταιρείας, τις δράσεις και τα προγράμματα στα οποία συμμετέχει συμβάλλοντας ενεργά και αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της υπαίθρου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του ν. Κιλκίς.

Το καλαίσθητο περίπτερο της ΑΝΚΙ τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς & πρόεδρος της ΑΝΚΙ κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο δήμαρχος Παιονίας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΚΙ κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς & μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΚΙ κ. Παύλος Τονικίδης, μέλη της διοίκησης της ΑΝΚΙ, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.





2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ, ότι η εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη. Θα ήταν όμως απείρως προτιμότερο, αγαπητέ ΤΕΟ, τα συγχαρητήρια να τα έδινες με ελληνικούς χαρακτήρες. Γιατί τα greeklish, αποτελούν τη σύγχρονη μάστιγα της ελληνικής γλώσσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.