Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Προληπτικές δράσεις του «ΝΗΡΕΑ» Κιλκίς για τη χρήση αλκοόλ από εφήβους

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” συνεχίζει και φέτος τις προληπτικές δράσεις που υλοποιεί σχετικά με τις εξαρτήσεις. Ειδικότερα, ο προσανατολισμός μας για φέτος θα στραφεί προς την πρόληψη της κατανάλωσης και χρήσης οινοπνευματωδών ποτών από τους εφήβους. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα ESPAD που διεξήχθη το Μάρτιο του 2011, από το Κέντρο Πρόληψης “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, μας προβλημάτισαν, καθώς φάνηκε ότι στις ηλικίες 13-19 υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χρήσης αλκοόλ. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και θέλοντας παράλληλα να αξιοποιήσουμε τα μέλη του Δικτύου Υποστηρικτών του ΝΗΡΕΑ σε αυτή μας την νέα προσπάθεια, σας ενημερώνουμε ότι ο στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε όσα μέλη του Δικτύου Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ ενδιαφέρονται σε θέματα σχετικά με την πρόληψη της χρήσης αλκοόλ, ώστε μετά τα ίδια τα μέλη του ΔΥΝ να αποτελέσουν μια ομάδα η οποία στην συνέχεια θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει προληπτικές δράσεις σχετικά με το αλκοόλ στην τοπική κοινότητα, με την παράλληλη υποστήριξη του ΝΗΡΕΑ.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του βιωματικού εκπαιδευτικού εργαστηρίου είναι Τρίτη 10, Τρίτη 17 και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρες 17:00 – 19:30, στο χώρο του ΝΗΡΕΑ, Βυζαντίου 10, Κιλκίς. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 στο τηλέφωνο 23410 75311 (πρωινές ώρες), στο φαξ 23410 75312 ή στο e-mail nireas@kpnireas.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.