Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Ξεχωριστή εμπειρία για τους αθλητές του ΓΑΣΚ η συμμετοχή στο πρόγραμμα Kids’ Athletics

Μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι αθλητές και αθλήτριες του ΓΑΣ Κιλκίς , της κατηγορίας Παμαπάιδων – Παγκορασίδων Β' (γεννημένοι 2000-2002) , που το Σάββατο έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα της Iaaf «Kids’ Athletics» που διοργανώθηκε στο Καυταντζόγλειο στάδιο στο πλαίσιο των αγώνων “Χειμωνίδεια 2013”.
Διακόσιοι περίπου αθλητές και αθλήτριες από τους Συλλόγους του Άρη Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ, Τρίτωνα, Αετού, ΓΑΣ Κιλκίς, ΑΣ Ρήγας, Πυγμής Εύοσμου και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης ηλικίας από 10 έως 12 ετών, συμμετείχαν με κέφι στα ομαδικά παιχνίδια του προγράμματος Kids athletics της ΙΑΑF, ενώ οι γονείς τους θαύμαζαν και χειροκροτούσαν από την κερκίδα τους αυριανούς αθλητές-πρωταθλητές του στίβου. Το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» μέσω του«Team Event for Children», έχει σκοπό να μάθει στην νέα γενιά τα αθλήματα του στίβου μέσα από αγωνιστικές δραστηριότητες ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, και για αυτό το λόγο οι μικροί αθλητές διαγωνίστηκαν σε αγώνες ταχύτητας, αγώνες δρόμου, άλματα και ρίψεις.

Την ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς που αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία και κατάφερε να ξεχωρίσει αποτελούσαν οι : Άννα και Αναστασία Ισχνοπούλου, Δέποινα Γεωργιάδου, Αναστασία Καλογιαννοπούλου, Δέσποινα Χαλκίδου, Χαρά Δανδούλη, Μέλη Γεωργιάδου , Βέρα Φωτιάδου, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Ανέστης Νάνος, Αλέξανδρος Αλερού, Νίκος Καπέτης, Δημήτρης Καραμανίδης και Κωνσταντίνος Λαζαρίδης και τους καθοδήγησε η προπονήτρια Νάντια Μπουρλούκα.

“Η επιτυχία του προγράμματος φαίνεται από τη χαρά και την ικανοποίηση στα πρόσωπα των παιδιών” δήλωσε ο προπονητής του ΓΑΣ Κιλκίς Κώστας Μηναρετζής που συνόδεψε τα παιδιά στους αγώνες. “Το Kids’ Athletics φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό, μακριά από τη βία και το ντόπινγκ και τους εξοπλίζει με τις αρχές και την παιδεία που χρειάζονται στη ζωή τους. Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν.”
1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στον Κώστα Μηναρετζή για την πολυετή προσφορά του στον Κιλκισιώτικο στίβο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή