Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Επίσκεψη του δημάρχου Έτενχάιμ στο δήμο Παιονίας

Στα πλαίσια της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ εκπροσώπων της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 βρέθηκε στο Δημαρχείο Παιονίας ο Bruno Metz, δήμαρχος της περιοχής Ettenheim. Ο δήμαρχος Παιονίας κ. Λαπόρδας καλωσόρισε τον κ. Metz και τον κ. Ανέστη Οσιπίδη, ο οποίος ως προσωπικός φίλος των δύο δημάρχων βοήθησε στη διερμηνεία. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παιονίας συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Κουλίνας, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μπερμπερίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Χαμουρούδης Β. Γεώργιος, ο προϊστάμενος του Προγραμματισμού κ. Χαμουρούδης Π. Γεώργιος και ο ειδικός συνεργάτης κ. Μπέλλης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι πρακτικές αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο κ. Λαπόρδας εξέθεσε εν συντομία στον Γερμανό ομόλογό του την υφιστάμενη κατάσταση της Παιονίας και τις προσπάθειες - προοπτικές που ανοίγονται για την εγκατάσταση μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο κ. Metz, ως Δήμαρχος μιας περιοχής της Ν.Α. Γερμανίας, ραγδαίως αναπτυσσόμενης ενεργειακά, ανέλυσε τους τρόπους εγκατάστασης, αξιοποίησης και εκμετάλλευσης από την αυτοδιοίκηση των ηλιακών και αιολικών πάρκων και των ανεμογεννητριών.

Οι πληροφορίες που αποκόμισαν οι παράγοντες του δήμου ήταν σημαντικές και ουσιαστικές και στόχος πλέον του δήμου είναι να προωθήσει τη συνεργασία ιδιωτικής πρωτοβουλίας και αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας μέσω της πράσινης ανάπτυξης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.