Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Ανοιχτή πολιτική διαφωνία! Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν συμφώνησαν για το αντιρατσιστικό

- Χωρίς πολιτική συμφωνία ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου για το αντιρατσιστικό
- Θα γίνει νέα σύσκεψη των τριών πιθανόν μέσα στην εβδομάδα
- Κουβέλης: Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή
- Βενιζέλος: Αν το αντιρατσιστικό δεν έρθει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση νόμου
- Σιγή από τη ΝΔ - Η στάση της είναι πως το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές και δεν είναι απαραίτητο το νέο νομοσχέδιο

Χωρίς πολιτική συμφωνία ολοκληρώθηκε στις 21:00 η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν τα βρήκαν τελικά και αυτό διαφαινόταν από την αρχή αφού η συνάντηση δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Πρώτος από το Μέγαρο Μαξίμου εξήλθε ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτης Κουβέλης οποίος εμφανίστηκε σκληρός στις δηλώσεις τους τονίζοντας τη θέση του "Να έρθει στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο". Μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι ζήτησε να έρθει στη Βουλή το αντιρατσιστικό καθώς περιλαμβάνει διατάξεις που δεν προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία. 

Σημείωσε πως διαφωνεί πλήρως με την νομοπαρασκευαστική επιτροπή που έσπεσυσε να μιλήσει για αντισυνταγματικότητα σε κάποιες διατάξεις. Επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να δοθεί στη δημοσιότητα το πρακτικό της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής μόλις 2 ώρες πριν τη σύσκεψη. 

Επίσης ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα της ανεργίας των νέων και τονίστηκε η ανάγκη να προωθηθεί το ζήτημα της κοινωφελούς εργασίας, ενώ τέλος σημείωσε ότι ετέθη με επιμονή το θέμα συντονισμού της κυβέρνησης και η ανάγκη να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σοκ στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου