Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

"Η Ε.Α.Σ. Κιλκίς μπορεί να γίνει πυλώνας ανάπτυξης για το νομό Κιλκίς"

Γράφει ο Τσομπανίδης Παναγιώτης
Κτηνοτρόφος - Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς
Υπεύθυνος αγροτοκτηνοτροφικού τομέα

"Η λειτουργία της ΕΑΣ Κιλκίς όλα αυτά τα χρόνια, με τις πελατειακές σχέσεις και τις πολιτικές παρεμβάσεις των εκάστοτε βουλευτών του νομού για μικροπολιτικά παιχνίδια και ρουσφέτια έχουν απαξιώσει στη συνείδηση των αγροτών την έννοια συνεταιρισμός. Όσες διοικήσεις έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα και χρήματα των παραγωγών πρέπει να λογοδοτήσουν.


Αυτό το σάπιο σύστημα πρέπει να τελειώσει έτσι ώστε μέσα από το συνεργατισμό και τις δημοκρατικές διαδικασίες να ξαναδημιουργήσουμε τις ομάδες παραγωγών, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς για να μπορούμε να παρεμβαίνουμε από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση των προϊόντων μας. Να δώσουμε ελπίδα και όραμα στους αγρότες/κτηνοτρόφους του νομού γιατί πραγματικά μπορούμε να τα καταφέρουμε αν είμαστε όλοι μαζί και ίσοι από τη διοίκηση μέχρι τον τελευταίο συνεταιριστή αγρότη.


Κατά γενική ομολογία έχουμε μια ένωση πρότυπο σε ολόκληρη την Ελλάδα (κτίρια, εξοπλισμό κτλ) , που αν λειτουργήσει σε σωστές βάσεις και με μια άλλη πολιτική σκέψη, μπορεί να γίνει πυλώνας ανάπτυξης του αγροτικού και του κτηνοτροφικού κόσμου του νομού μας.

Μετά από συναντήσεις και συζητήσεις με ανθρώπους που νοιάζονται για την παραγωγική ανασυγκρότηση και έχουν αντιληφθεί ότι ο συνεταιρισμός είναι πολύ δυνατό, ίσως και το μοναδικό εργαλείο που έχουμε για να την επιτύχουμε, καταλήγουμε ότι δεν πάει άλλο. Η ενεργή συμμετοχή στο νέο Α.Σ. Κιλκίς επιβάλλεται."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου