Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Κιλκίς: Πρόγραμμα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε (αρ.4 παρ.1 Ν2703/1999, ΦΕΚ 72/Α/8-4-1999) ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής. 
Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013
1. α. Γενικό σημαιοστολισμό σε όλο το Νομό από της 8ης πρωινής μέχρι της δύσεως του ηλίου την ημέρα της εορτής.

β. Τέλεση δοξολογίας στην πρωτεύουσα του Νομού, στην πόλη του Κιλκίς και ώρα 10:30 π.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής, Κιλκισίου & Αγ. Αθανασίου κ.κ. Εμμανουήλ.

Πέρας προσέλευσης επισήμων 10:30 π.μ., και λοιπών 10:15 π.μ.

· Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

γ. Στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Δημαρχείο Κιλκίς και ώρα 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν:

· Επιμνημόσυνη δέηση.

· Κατάθεση στεφάνων.

· Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στεφάνια θα καταθέσουν
Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Αντιπεριφερειάρχης, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιλκίς, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων, οι Εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων και οι Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.

3. Στις παρακάτω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής, Κιλκισίου & Αγίου Αθανασίου, οι Βουλευτές του Νομού, η Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, οι πρώην Υπουργοί, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, η πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι Εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων και των Πολιτικών Νεολαιών, οι Προϊστάμενοι των Δ. Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ.- Οργανισμών - Τραπεζών, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών, οι Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, οι Εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου, οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, και όλοι οι πολίτες.

4. Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

α. Η Ιερά Μητρόπολη τα σχετικά με την τέλεση της δοξολογίας.

β. Η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Κιλκίς - Ν. Σάντας τα σχετικά με την παράταξη και την απόδοση Τιμών.

γ. Ο Δήμος Κιλκίς τα σχετικά με την διευθέτηση και τον ευπρεπισμό του χώρου του Μνημείου.

δ. Η Αστυνομική Διεύθυνση τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων.

ε. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς σχετικά με τον ορισμό του ομιλητή.

5. Τελετάρχη ορίζουμε τον υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Παντελή Ιορδανίδη.

6. Το πρόγραμμα επέχει θέση πρόσκλησης σε όσους αναφέρονται σ’ αυτό.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π. Ε. ΚΙΛΚΙΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου