Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Συνάντηση της νέας ηγεσίας της ΕΛΑΣ με Τζιτζικώστα

Τη νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) στη Β. Ελλάδα, με επικεφαλής το νέο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομικής Διεύθυνσης Β. Ελλάδος, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. 
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνιος Μπάμιατζης, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Τρύφων Κούκιος και ο Διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Βάιος Χόνδρος.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας καλωσόρισε τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και συνεχάρη τον νέο Γενικό Επιθεωρητή Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. για τα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε εποικοδομητική την έως τώρα συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των αστυνομικών αρχών και εξέφρασε τη βούλησή του «για συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα, με γνώμονα τη συνεννόηση και με κύριο στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών». 

 «Γνωρίζετε πως η κοινωνία βρίσκεται σήμερα στα όριά της. Όλοι μας βιώνουμε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, γι’ αυτό και ζητώ τη δική σας συνδρομή και επαγρύπνηση, ώστε οι πολίτες να αντιμετωπίζονται με αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη και σωστή συμπεριφορά», σημείωσε με έμφαση ο κ. Τζιτζικώστας. 


Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ξεχωριστή αναφορά στην επιλογή του αντιστρατήγου ε.α. Αντωνίου Μπάμιατζη στη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που, όπως τόνισε, θα συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της συνεργασίας μεταξύ της Π.Κ.Μ. και της ΕΛ.ΑΣ..



Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, κατά την οποία έθεσε στον Υπουργό τα σοβαρά ζητήματα της έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής που αντιμετωπίζει το αστυνομικό σώμα στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ ενημέρωσε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την εντατική προσπάθεια της νέας διοίκησης της ΠΚΜ για επίσπευση υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη χρηματοδότηση ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για αγορά νέου εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ και θα δημοπρατηθεί σύντομα από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. 

«Αναγνωρίζουμε την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν όλα τα στελέχη της Αστυνομίας, που παρά τις περικοπές τις οποίες έχουν υποστεί, συνεχίζουν να αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις για τη διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας. Με κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας, στηρίζουμε το έργο της Αστυνομίας, έτσι ώστε να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές της, να προμηθευτεί με νέα οχήματα και να βελτιωθεί ο εξοπλισμός του προσωπικού, με μοναδικό μας γνώμονα τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και την προστασία όλων των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο νέος Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομικής Διεύθυνσης Β. Ελλάδος, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την έως τώρα άριστη συνεργασία με την Π.Κ.Μ., διαβεβαιώνοντας ότι θα συνδράμει, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. 

Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομικής Διεύθυνσης Β. Ελλάδος συμφώνησε με τον κ. Τζιτζικώστα για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Σώμα στη Βόρεια Ελλάδα και τον ενημέρωσε σχετικά με την ανάγκη αξιοποίησης του ΕΣΠΑ με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών της ΕΛ.ΑΣ., ιδιαίτερα σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και υποστήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.