Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Για τη διαθεσιμότητα 110 εργαζομένων στην ΑΓΝΟ και την προσπάθεια της εταιρίας να υπαχθεί στο άρθρο 99 ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς λέει…

"H Nομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς καταγγέλλει την διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ, που θέτει σε διαθεσιμότητα 110 εργαζόμενους της ΑΓΝΟ, με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό, τόσο για αυτούς, όσο και για τις οικογένειές τους.
Καταγγέλλει ακόμα και τις προσπάθειες της εταιρίας χρησιμοποιώντας τα νομικά μέσα που της παρέχει το κράτος (το γνωστό πια άρθρο 99, που έχει καταντήσει τρόπος λήξης της κάθε εταιρίας) να απεμπλακεί από τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, τους κτηνοτρόφους, τους προμηθευτές της και τα δάνειά της.

Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να αντιληφθεί την καταστροφή που προκαλεί με τις πολιτικές που ακολουθεί. Η ιδιωτικοποίηση της ΑΓΝΟ, η δεκαετής πορεία και η σημερινή κατάσταση αποδεικνύουν πόσο καταστροφικές και ολέθριες μπορούν να αποβούν οι συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις. Δυστυχώς δε δείχνει να καταλαβαίνει και επαναλαμβάνει το λάθος τόσο με τη ΔΩΔΩΝΗ όσο και με τη βιομηχανία ζάχαρης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς στηρίζει όλα τα αιτήματα των εργαζομένων και προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι έτσι όπως εξελίσσεται η ιστορία στην ΑΓΝΟ, θα έχει ολέθριες συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά για όλη τη περιοχή του Λαγκαδά και του Κιλκίς, θα έχει τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο και στους κτηνοτρόφους της περιοχής για δύο πολύ σοβαρούς λόγους. Πρώτον γιατί η εταιρεία μπαίνοντας στο άρθρο 99 δεν πρόκειται να εξοφλήσει τα χρέη της στους κτηνοτρόφους προμηθευτές της με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή τους. Και δεύτερον οι τιμές των κτηνοτροφικών προϊόντων θα συμπιεστούν προς τα κάτω, όχι βέβαια προς όφελος των καταναλωτών.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει έστω και για μια φορά να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τους δανειστές και το ντόπιο κεφάλαιο και να σκύψει το κεφάλι πάνω στις ανάγκες των εργαζόμενων, των κτηνοτρόφων και της περιφέρειας που υποφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.