Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Στη Θεσσαλονίκη το Β' Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικού Τουρισμού

Στη Θεσσαλονίκη θα διοργανωθεί το δεύτερο πανελλήνιο συνέδριο προσκυνηματικού τουρισμού, με προτεινόμενη ημερομηνία το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, όπως συμφωνήθηκε στη σημερινή (Τρίτη 26 Μαρτίου 2013) συνάντηση που είχε στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, ο οποίος προΐσταται του Συνοδικού Γραφείου προσκυνηματικών περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδος.
Σκοπός του συνεδρίου θα είναι η ανάδειξη της Βόρειας Ελλάδας ως Πανορθόδοξο Προσκυνηματικό Κέντρο και η προβολή όλων των θρησκευτικών μνημείων της Μακεδονίας και της Θράκης, ώστε να εξελιχθούν σε πόλο έλξης εκατομμυρίων προσκυνητών.

Για το συνέδριο έχει ενημερωθεί και ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος «αγκάλιασε» την πρωτοβουλία του κ. Καράογλου.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Δωδώνης για την άμεση ανταπόκριση του στο κάλεσμα του Υπουργείου και επισήμανε ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε ο ίδιος, ως Μητροπολίτης Ζακύνθου, πριν από τέσσερα χρόνια, πρέπει να συνεχιστεί στη Θεσσαλονίκη, καθώς η πρωτεύουσα της Μακεδονίας είναι ο κατάλληλος χώρος για να διεξαχθεί αυτό το συνέδριο. 

«Φέτος τιμούμε τα 1150 χρόνια από τον εκχριστιανισμό των Σλάβων από τους Θεσσαλονικείς Αγίου Κύριλλο και Μεθόδιο. Άρα θεωρούμε ότι ο χώρος είναι η Θεσσαλονίκη και ο χρόνος είναι φέτος» τόνισε ο κ. Καράογλου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι άμεσα πρόκειται να συγκροτηθεί μια μικτή επιτροπή από το ΥΜΑΘ, τη Συνοδική Επιτροπή και από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η οποία θα εργαστεί για όλες τις λεπτομέρειες του συνεδρίου.

«Μέλημά μας», συμπλήρωσε ο κ. Καράογλου αναφορικά με τους στόχους του δευτέρου πανελλήνιου συνεδρίου θρησκευτικού τουρισμού, «είναι να πετύχουμε τη διοργάνωση ενός μεγάλου, ενός λαμπρού συνεδρίου για τον θρησκευτικό τουρισμό στη Θεσσαλονίκη και μέσα από αυτόν να αναδείξουμε τα θρησκευτικά μνημεία της Βόρειας Ελλάδας, τους δικούς μας ιερούς χώρους που είναι πάρα πολλοί και πάρα πολύ σημαντικοί. 

Μάλιστα προσανατολιζόμαστε στην έκδοση ενός οδικού χάρτη θρησκευτικών μνημείων προκειμένου να προβάλλουμε διεθνώς τα θρησκευτικά μας μνημεία και να βοηθήσουμε στην αύξηση του τουρισμού αυτής της μορφής».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης, κ. Χρυσόστομος, επισήμανε ότι σκοπός του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικού Τουρισμού είναι να αυξήσει τον θρησκευτικό τουρισμό, ώστε να ενισχύσει τόσο τις κοινωνίες, όσο και τη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών. 

«Μέσω των προσκυνηματικών περιηγήσεων μας ενδιαφέρει να προβάλλουμε τα μνημεία μας που είναι και θρησκευτικά και πολιτιστικά. Προσδοκούμε να επισκεφθούν την πατρίδα μας άνθρωποι οι οποίοι εκτιμούν το ελληνικό πνεύμα και εκεί που θα απολαμβάνουν τον ήλιο, τη θάλασσα και τη φιλοξενία των Ελλήνων, εκεί δηλαδή που θα βρίσκονται στην αναψυχή, θα τους θυμίζουμε και τη ψυχή» κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.