Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στο Πολύκαστρο


Γράφει ο Παναγιώτης Δεπούδης
Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε και φέτος στο Πολύκαστρο έδρα του Δήμου Παιονίας ο Ευαγγελισμός και η 25 Μαρτίου ήμερα που ο ελληνισμός ξεσηκώθηκε κατά της Τουρκικής σκλαβιάς.

Τελέσθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας .

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Παιονίας, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παύλος Θωμαίδης ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Γκουντενούδη, ο Αναπληρωτής Διοικητής της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πολυκάστρου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πολυκάστρου κ. Χρήστος Κατσαβός, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κουλίνας Δημήτριος , Συμεωνίδης Ιωάννης και Σιωνίδης Κωνασταντίνος καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Τσιμερίκας.

Το παρόν έδωσαν επίσης η κ. Λιάρτση Αθανασία ως αρχηγός της Μειοψηφίας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραθόδωρος Χρήστος.

Στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων των θυμάτων και αγωνιστών για την απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους και της πατρίδος χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γουμενίσσας Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του Λυκείου Πολυκάστρου κ. Κυριακίδης Γεώργιος

Στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Κεντρική Πλατεία κατέθεσαν ο Δήμαρχος Παιονίας, ο Αναπληρωτής Διοικητής της 33 Μ/ΤΠ ως εκπρόσωπος του Στρατού , ο Διοικητής του ΑΤ Ευζώνων κ. Δεμουρτζίδης Δημόκριτος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πολυκάστρου ως εκπρόσωπος Αναπήρων και ο Αντιδήμαρχος κ. Κουλίνας εκ μέρους των θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης.

Επίσης στεφάνια κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων, Ανατολικορωμυλιοτών, Ποντίων και Μικρασιατών των οποίων οι Σύλλογοι πήραν μέρος στην παρέλαση που ακολούθησε. Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσε και ο νεοσυσταθείς Σύλλογος Βαφιοχωρίου Αγιος Γεώργιος.

Παρέλασαν μαθητές των εκπαιδευτικών βαθμίδων Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου , Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τρείς λόχοι Στρατού ενώ η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου παιάνιζε εμβατήρια καθώς παρέλασε πρώτη και στο τέλος έκλεισε την τελετή της παρελάσεως με το γνωστό εμβατήριο Μακεδονίας . 


Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε δεξίωση στην Στρατιωτική Λέσχη Φρουράς Πολυκάστρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.