Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Τονικίδη με Μαυραγάνη

Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη είχε πρόσφατα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Π. Τονικίδης, για το θέμα που προβληματίζει τελευταία έντονα τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και όχι μόνον, αυτό της ενδεχόμενης υποβάθμισης του Τελωνείου Κιλκίς. 
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην λειτουργία του Τελωνείου έως σήμερα με αιτιολογημένα και έγκυρα απολογιστικά στοιχεία, τονίζοντας στον υπουργό την αναγκαιότητα να συνεχίσει ως Τελωνείο Α΄ Τάξης και προτείνοντας παράλληλα την άμεση αναβάθμισή του με την προσθήκη ανάλογου προσωπικού, όπως προβλέπεται και από το οργανόγραμμά του. Άλλωστε σε μια τέτοια προοπτική τα έσοδα του Δημοσίου θα πολλαπλασιαζόντουσαν εξαιτίας και των ελεγκτικών δράσεων που θα ανέπτυσσε.

Ο Υφυπουργός κ. Μαυραγάνης για το θέμα του τελωνείου δεσμεύτηκε να το προωθήσει στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες με την προοπτική να διατηρηθεί ως Α΄ Τάξης.

Ακολούθως με την ιδιότητα του Αντ/δρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ο κ. Τονικίδης διαμαρτυρήθηκε και για την τακτική που ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης με τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της Επιμελητηριακής Κοινότητας από συσκέψεις και επιτροπές που ασχολούνται με θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος. Υπενθύμισε δε πως μέχρι σήμερα ¨ οι συμβουλάτορες ¨ του οικονομικού επιτελείου και της Τρόικας, απέτυχαν παταγωδώς να συμβάλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση για τον απλούστερο λόγο ότι δεν έχουν και ιδιαίτερη σχέση με την πραγματική οικονομία. Τέτοια σχέση έχουν πρωτίστως τα Επιμελητήρια που αποτελούν τον ¨ κόμβο ¨ όπου καταλήγουν τα προβλήματα, οι αγωνίες αλλά και οι προτάσεις των ανθρώπων του επιχειρείν και της πραγματικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.