Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Γνωρίστε την Άψαλο του νομού Πέλλας

Πόσες αλήθεια να είναι οι απομακρυσμένες και ανεξερεύνητες γωνιές της Ελλάδας; Εκεί κρύβεται πολλές φορές το αυθεντικό. Το αληθινό. Αυτό που χαρακτηρίζει την πατρίδας μας. 
Μια από αυτές τις γωνιές θα επισκεφτούμε μέσα από την εκπομπή «στον τόπο που γεννήθηκα…» της 4Ε την επόμενη Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 11:45 .

Ο Χειμώνας δίνει έναν ξεχωριστό τόνο. Η Άψαλος με χρώματα μοναδικά παρουσιάζεται στους τηλεθεατές όλου του πλανήτη!

Όλες μας τις απορίες σχετικά με την ιστορία της Αψάλου θα μας τις λύσει ο κος Τσίναλης ο αφηγητής μας.

Στον προφήτη Ηλία συναντούμε και την Τασούλα , γνωρίζει ιστορία μοναδική και θέλει να την μοιραστεί μαζί μας.

Η κα Άννα μιλά για τις πλούσιες δραστηριότητες του πολιτιστικού συλλόγου. Εκεί συναντούμε και δυο από τα «καμάρια» του τόπου, ξακουστούς οργανοπαίχτες.

Πήγαμε στον ιερέα, στον δάσκαλο και στον πρόεδρο για να ενημερωθούμε καλύτερα .
Φυσικά στο γήπεδο, πλούσια και η αθλητική παράδοση στην Άψαλο!
Εκλεκτή παρέα στο καφενείο του χωριού! 

Δίπλα εντοπίζουμε έναν νέο Αψαλιώτη να ασχολείται με τη φωτιά και το σίδερο.
Το πιο ξακουστό μπακάλικο του χωριού ήταν του Μανωλάκη. Δίπλα από τον πλάτανο που πήρε επίσης το όνομά του το βρίσκουμε. Η κόρη του η κα Νηλούδη μας μιλά.

Μιλάμε με τη κυρά Σωτήρω σύζυγο του αείμνηστου Βαγγέλη που έφτιαχνε φλογέρες μοναδικές. Ο κύριος Παπαδόπουλος αλέθει στον παλιό μύλο και σήμερα.

Σας συστήνουμε δυο από τους παλιούς κατοίκους, την κυρία Ησαία και τον κύριο Γιάννη.

Για τις νοικοκυρές τώρα πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε συνταγές. Έχουμε αρκετές να σας δείξουμε από διαφορετικές κουζίνες.

Αυτά και άλλα πολλά την προσεχή Κυριακή και φυσικά τα χορευτικά τα οποία κλέβουν την παράσταση όπως επίσης και ένας …. «μικρός κύριος» στο τέλος της εκπομπής, ο Νικόλας!

Δείτε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 11:45 φυσικά από την 4Ε και σε επανάληψη την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 16:45 . Ελλάδα –Εξωτερικό και μέσω δορυφόρων και διαδικτύου και OTE tv …

Τα γυρίσματα συνεχίζονται κανονικά ….

Μια «γεύση» εδώ….
http://www.youtube.com/watch?v=8m75ZBlY6dY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.