Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Όλα πληρωμένα!! Μόνο 129 ευρώ!!

Ανεξερεύνητη Ελλάδα με συγκίνηση
και καλοπέραση

Ένα μοναδικό 4ήμερο
στον Νο 1 ανερχόμενο τουριστικό προορισμό
για το 2039 μΧ, σύμφωνα με το Tripadvisor !!

ΚΙΛΚΙΣ- ΠΑΙΟΝΙΑ-ΛΙΜΝΗ ΔΟΙΡΑΝΗ- ΚΡΟΥΣΙΑ-ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΠΓΔΜ- ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗ… 

Όλα πληρωμένα !!
Μόνο 129 ευρώ !! 
1η μέρα: Αθήνα-Κιλκίς (550 χλμ)
Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 και μετά από μια ευχάριστη διαδρομή φτάνουμε στο ηρωικό και ακριτικό Κιλκίς το οποίο απέχει μόνο 20 χιλ από τη FYROM. Τακτοποίηση και ξεκούραση σε ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης. Το απόγευμα θα πιούμε το καφεδάκι μας απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα της πόλης από το λόφο Αγ. Γεωργίου με την ομώνυμη εκκλησία που χτίστηκε το 1870. 

Θα επισκεφτούμε επίσης το σπήλαιο του λόφου, το οποίο συγκαταλέγεται στα 10 σημαντικότερα της Ευρώπης. Μελέτες Τσέχων επιστημών αποδεικνύουν ότι η συχνή παραμονή στους θαλάμους του σπηλαίου έχουν ευεργετική επίδραση στους πάσχοντες από άσθμα. Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα του Κιλκίς, με εκλεκτά τοπικά εδέσματα και ζωντανή μουσική.

2η μέρα: Πολεμικό Μουσείο (2 χλμ)- Μονή Οσίου Νικοδήμου (42 χλμ)-Οινoποιεία Γουμένισσας, καταρράκτες Σκρα.
Μετά από ένα πλούσιο πρωινό, αναχώρηση για έναν από τους ηρωικότερους και φονικότερους τόπους θυσίας των Ελλήνων, που επηρέασε την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας από τους Βουλγάρους. Μέσα σε 3 μέρες τον Ιούνιο του 1913 θυσιάστηκαν 8500 χιλιάδες !! ελληνόπουλα από Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, ακόμα και Κύπρο. 


Η διαταγή ήταν σαφής: «Το Κιλκίς θα γίνει πάση θυσία Ελληνικό». Γεμάτοι συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια αναχωρούμε για τις Ιερές Μονές Οσίου Νικοδήμου και Αγίου Ραφαήλ στο κατάφυτο όρος Πάϊκο, αλλά και τους απίστευτης ομορφιάς «Καταρράκτες Σκρα». Περνώντας από τη Γουμένισσα με τα ξακουστά κρασιά της, θα επισκεφτούμε οινοποιείο της περιοχής για να δοκιμάσουμε αλλά και να αγοράσουμε αν θέλουμε κάποια από τις μοναδικές ντόπιες ποικιλίες. Κατόπιν θα γευματίσουμε δοκιμάζοντας υπέροχα ντόπια κρέατα και κυνήγι, ψημένα στον ξυλόφουρνο. 

Μια βόλτα στους αμπελώνες και τα δροσερά κελάρια του οινοποιείου θα μας χωνέψουν από τη μεσημεριανή κραιπάλη. Επιστροφή στο Κιλκίς για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο και προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση σε λαϊκοποντιακό κέντρο. Μια εμπειρία που σας συνιστούμε να μην χάσετε.. Οι Κιλκισιώτες άλλωστε φημίζονται για την έντονη νυχτερινή τους ζωή. 




3η μέρα. Λίμνη Δοϊράνη- Σύνορα FYROM- Βοτανικός κήπος (27 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα με τη FYROM. Περνώντας από το χωριό Ακρίτας όπου τα σπίτια του είναι ακριβώς πάνω στα σύνορα, θα καταλήξουμε στη Λίμνη Δοϊράνη η οποία ανήκει κατά το 1/3 στην πατρίδα μας. Θα θαυμάσουμε και θα φωτογραφίσουμε το μοναδικό γαλήνιο τοπίο, αλλά και θα προβληματιστούμε από την αμείωτη συρρίκνωση των νερών της λίμνης. 

Γεύμα σε παραλίμνια ταβέρνα με το νόστιμο γριβάδι, και κατόπιν βόλτα στο περίφημο δάσος «Χίλια Δέντρα» με τα αιωνόβια πλατάνια και τις βελανιδιές.. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο καταπράσινο και παρθένο όρος Κρούσια (23 χλμ). Θα επισκεφτούμε τον εκπληκτικό Βοτανικό Κήπο, αλλά και θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας μπροστά στο ζεστό τζάκι, στο διπλανό ξενοδοχείο με την υπέροχη θέα και το γαλήνιο περιβάλλον μέσα στη φύση. Επιστροφή στο Κιλκίς. Δείπνο και προαιρετική διασκέδαση. 

4η μέρα. Ράντζο τουριστικής ιππασίας (3 χλμ)- Θεραπευτική λασποθεραπεία Πικρολίμνης (18 χλμ)-Επιστροφή Αθήνα.
Πρωινό και βόλτα στο Ράντζο τουριστικής ιππασίας. Οι «τεμπέληδες» απολαύστε μια τελευταία κούπα αχνιστού καφέ δίπλα στο τζάκι ή ταΐστε τα ελάφια και λάμα στο μικρό ζωολογικό κήπο, και οι «ανήσυχοι» φορέστε το καπέλο του καουμπόη και ανεβείτε στην άμαξα ή σε κάποιο άλογο για να κάνετε τη βόλτα σας. Αναχώρηση για την Πικρολίμνη. 

Κάντε ένα τελευταίο δώρο απόλαυσης, χαλάρωσης και ευεξίας, στον εαυτό σας. Το θεραπευτικό λασπόλουτρο επίσης ενδείκνυται για πολλές δερματικές παθήσεις. Επιστρέφουμε στην Αθήνα ανανεωμένοι, γεμάτοι συγκίνηση και εικόνες μιας άλλης ανεξερεύνητης Ελλάδας, και δυστυχώς 1-2 κιλά βαρύτεροι….. 




Κιλκίς σε ευχαριστούμε,
και υποσχόμαστε να ξαναέρθουμε…

3 σχόλια:

  1. Μπράβο στο όνειρο........ αξίζει να το ζούμε και έστω και έτσι.............Πανο συγχαρητήρια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑ ΓΙΑ 2 ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ "ΕΚΛΕΙΣΕ" Η ΕΚΔΡΟΜΗ!!!ΧΑ,ΧΑ ΣΤΗΒ ΜΑΓΚΑΡΕΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.