Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση με θέμα «Υγειινή διατροφή και άσκηση» από την ακαδημία μπάσκετ «Οι Ατρόμητοι» στον Καμπάνη Κιλκίς

Ενημέρωση για την διατροφή παιδιών και εφήβων πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, από την Ακαδημία Μπάσκετ Α.Ο «ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ», στο κλειστό δημοτικό Γυμναστήριο Καμπάνη Κιλκίς, με ομιλητή τον κλινικό διατροφολόγο-διαιτολόγο, κ. Μάλαμα Σωτηρίου 

Η ομιλία που είχε θέμα της την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, επικεντρώθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του καλού πρωινού, στην μεσογειακή διατροφή, στην άσκηση και την επιστροφή στα ελληνικά προϊόντα και τις πρωτογενείς ύλες για την παρασκευή των φαγητών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ταχυφαγία και στο πρόχειρο φαγητό που έχει δημιουργήσει- δυστυχώς-πολλά παχύσαρκα παιδιά και κατ’ επέκταση ενήλικες.

Η συμμετοχή τόσο των παιδιών όσο και των γονέων ήταν μεγάλη και στην συζήτηση που ακολούθησε απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις και απορίες.

Η Ακαδημία Μπάσκετ Α.Ο «ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ», ως φορέας αθλητισμού έχει δείξει πολλές φορές την ευαισθησία της πάνω σε θέματα υγείας και διατροφής προκειμένου να στηρίξει τους νέους αθλητές και μεταγενέστερα ενήλικες, να έχουν μια ποιότητα ζωής και μακροζωία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου