Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Αθάνατη Ελλάδα! Πήραμε την πρωτιά σε διεθνή διαγωνισμό στη Γερμανία

Το πρώτο βραβείο στον τομέα της σχεδίασης κατέκτησε η ελληνική ομάδα του ΤΕΙ Σερρών στον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής "design challenge 2012" που έγινε στη Γερμανία. Τι λέει στο Newsit o Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών. Ελληνόπουλα με κοφτερό μυαλό και θέληση αποδεικνύουν ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, εκείνη που μπορεί, θέλει και...διαπρέπει.
Οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανολογίας Χρήστος Καλέμος και Κώστας Παρασκευαϊδης και ο φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής Στέργιος Μαριάς με τη βοήθεια του καθηγητή τους Δημήτρη Σαγρή συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής "design challenge 2012" που έγινε στο Πανεπιστήμιο Jade Hochshule στη Γερμανία.


Η ελληνική ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό και έβγαλε νοκ αουτ χωρες μεγαθήρια στον τομέα της σχεδίασης καθώς κατάφερε και πήρε την πρώτη θέση ενώ συνολικά στον διαγωνισμό κατέκτησε την 6η θέση.
Οπως δήλωσε στο Νewsit o αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών, Αναστάσιος Μωυσιάδης "στείλαμε στον διαγωνισμό 3 φοιτητές μας για πρώτη φορά στα 18 χρόνια που γίνεται ο διαγωνισμός στη Γερμανία στον οποίο συμμετείχαν 16 άλλες ομάδες από όλο τον κόσμο και καταφέραμε να πάρουμε τη πρώτη θέση στον τομέα της σχεδίασης του μηχανισμού ο οποίος ειναι ένας ρομποτικός βραχίονας. Η επιτροπή μας είπε πως είναι η πρώτη φορά στη ιστορία του θεσμού που βλέπει μια τόσο ολοκληρωμένη κατασκευή, έτοιμη για την παραγωγή. Αυτό μας έδωσε πολύ μεγάλο θάρρος. Εκτη θέση πήραμε στη συνολική κατάταξη του διαγωνισμού και αυτό γιατί αποφασίσαμε να πάμε στον διαγωνισμό την τελευταία στιγμή, σκεφτείτε ότι η ομάδα μας έφτασε 2 ώρες πριν την έναρξη του διαγωνισμού. Χωρίς να θέλω να παινέψω το σπίτι μου πιστεύουμε οτι κάνουμε καλή δουλειά στο ΤΕΙ Σερρών. Φυλάμε θερμοπύλες σε ένα περιφερειακό ΤΕΙ".

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.