Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη βιβλιοθήκη

Tο Future Library στηρίζει τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας και σας θέλουμε κοντά μας!
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο διοργανώνουμε, σε συνεργασία με 66 βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα, και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη. Αυτό το καλοκαίρι, γίνετε εθελοντές στην Εκστρατεία μας. Ελάτε μαζί μας, στις βιβλιοθήκες της περιοχής σας, για να παίξουμε, να φτιάξουμε τις δικές μας διαδρομές, να μοιραστούμε ιστορίες, ιδέες, το όραμά μας για καινοτομία και τη χαρά της ανακάλυψης! Διοχετεύστε τη φαντασία, τις ικανότητες και το κέφι σας στις βιβλιοθήκες και τις δράσεις τους, ώστε να γίνουν καταφύγια δημιουργικότητας και μάθησης που αντηχούν παιδικά γέλια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες, ταξίδια μέσα στην πόλη, βόλτες μέσα στα βιβλία, περιπάτους στην ιστορία της περιοχής και καινούργιους φίλους.


Ας κοιτάξουμε τις βιβλιοθήκες μέσα από τα μάτια των παιδιών και ας κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για να ανάψουμε όλοι μαζί μια σπίθα ανανέωσης που θα φωτίσει το δρόμο προς την Ελλάδα του μέλλοντος.
Εμείς προσφέρουμε την εκπαίδευση των ανθρώπων των βιβλιοθηκών, την οργάνωση και την υποδομή της εκστρατείας. Περιμένουμε ενθουσιώδεις και δημιουργικούς εθελοντές να προσφέρουν την καλή τους διάθεση και τις δεξιότητές τους. Να γίνουν φίλοι μας και μέλη της παρέας μας.
Όχι μόνο πολύτιμοι συνεργάτες, αλλά συμμέτοχοι!
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μόνο η θέληση για νέες εμπειρίες και ανιδιοτελή προσφορά, στα παιδιά και την κοινότητα. Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, ανάλογα με τις ανάγκες. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Tην αίτηση εθελοντισμού καθώς και σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στo www.futurelibrary.gr. Εναλλακτικά μπορείτε να απευθυνθείτε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς στο τηλέφωνο: 23410.76338, όπου θα μιλήσετε με τη Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κ. Μανιουρά Βάσω και στο email: vmanioura@yahoo.gr . Για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολύκαστρου μπορείτε να απευθυνθείτε στη Βιβλιοθήκη στο τηλέφωνο 23430.24166 για να μιλήσετε με την κ. Αθανασία Γιάγκου και στο email: dpolibro@yahoo.gr ).
Το καλοκαίρι που μας έρχεται, ελάτε κοντά στην κοινότητα του Future Library, για να δημιουργήσουμε μαζί μια υπέροχη εμπειρία διάδρασης ανθρώπων και ιδεών, με πυξίδα - τι άλλο; - την κοντινή μας βιβλιοθήκη.
Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας που συμμετέχουν στην καλοκαιρινή εκστρατεία

Στην καλοκαιρινή εκστρατεία συμμετέχουν 10 βιβλιοθήκες με 23 παραρτήματα. Από την πόλη της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν οι
Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης
Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς
Δημοτική Βιβλιοθήκη “Παύλου Μελά”  [Σταυρούπολης – Πολίχνης]

Από την περιοχή της  Ημαθίας συμμετέχουν οι βιβλιοθήκες
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Από την περιοχή της Πέλας συμμετέχει η
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας 

Από την περιοχή του Κιλκίς συμμετέχουν
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου

Από την περιοχή των Σερρών
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών
Δημοτική Βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου