Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Κλειστά δικαστήρια και αναστολή πλειστηριασμών 14-19 Ιουνίου λόγω εκλογών

Αναστέλλεται, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η λειτουργία των δικαστηρίων για δύο εργάσιμες ημέρες πριν και μετά τις εκλογές, δηλαδή από τις 14 έως και 19 Ιουνίου. Για το Πρωτοδικείο Αθηνών, η αναστολή παρατείνεται μέχρι και 20 Ιουνίου. Για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η διενέργεια πλειστηριασμών.  Πάντως, οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν από τις 14 Ιουνίου και δεν θα περατωθούν την ίδια ημέρα θα συνεχιστούν και μετά τις 14 Ιουνίου.
Της αναστολής εξαιρείται η περίπτωση έναρξης των μικτών ορκωτών δικαστηρίων και μικτών ορκωτών εφετείων, εφόσον έχουν προσδιοριστεί δικάσιμοι εντός του Ιουνίου. Επίσης, της αναστολής εξαιρείται και η εκδίκαση κακουργημάτων σε περιπτώσεις που λήγει το 18μηνο όριο της προφυλάκισης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.