Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η χυδαιολογία και η τρομοκρατία μερίδας ανώνυμων σχολιαστών στα blogs

Γράφει ο Κώστας Ραμπίδης
Σέβομαι, αν και δεν κατανοώ, τη δυσκολία κάποιων σχολιαστών στα blogs να καταθέτουν επώνυμα τις σκέψεις, τις αντιρρήσεις, τις απόψεις και την κριτική τους.
Δεν θα μπορούσα, όμως, ποτέ να συμβιβαστώ με τη μερίδα εκείνων των σχολιαστών οι οποίοι κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία, που πιστεύουν πως τους εξασφαλίζει το διαδίκτυο, χλευάζουν, χυδαιολογούν, υβρίζουν και συκοφαντούν. Όσο με αφορά, δε θα μπω στον πειρασμό να απαντήσω στους ανώνυμους σχολιαστές αυτής της κατηγορίας μέσω του διαδικτύου.

Η απάντησή μου θα είναι μόνο μέσω της δικαιοσύνης και του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Παρότι δεν είμαι ο πολίτης του «καναπέ», συνεχίζει να με εκπλήσσει η κακία των ανθρώπων. Δεν μπορώ να κατανοήσω τους λόγους για τους οποίους κάποιοι σχολιαστές (κυρίως των blogs) αντί να καταθέτουν – έστω και ανώνυμα – τις προσωπικές τους απόψεις, χρησιμοποιούν απαξιωτικούς, συκοφαντικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς που στοχεύουν στην προσβολή της τιμής και της υπόληψης συμπολιτών τους που τολμούν και εκτίθενται επώνυμα διατυπώνοντας με παρρησία τις σκέψεις, τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους.
Ο άνθρωπος γίνεται ό,τι τον κάνει η εκπαίδευση στο σπίτι και στο σχολείο. Φαίνεται, όμως, πως στις περιπτώσεις των κακόβουλων σχολιαστών κάποιος από τους δύο αυτούς παράγοντες δε λειτούργησε σωστά.

3 σχόλια:

  1. Κύριε Ραμπίδη αυτό να υποθέσουμε ότι είναι <> ενός με καλύτερο μορφωτικό επίπεδο; Μπα.... Γι αυτό τα όσα λένε και γράφουνε οι του λόγου σου τα μοιράζεστε μόνο σε << καναπό-λέσχες>> προσπαθόντας να δώσει ο ένας να καταλάβει τι λέει ο άλλος διανοούμενος... Θα συμφωνήσω όμως ότι το σπίτι μας πέτυχε ώστε να μην σκεφτόμαστε όπως εσείς... το σχολείο σας απέτυχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα Ραμπίδη και Κώστα Χαραλαμπίδη όσο και να προσπαθήσετε να τρομοκρατήσετε τους σχολιαστές στα blogs δεν θα τα καταφέρετε. Η ανωνυμία είναι διαδικτυακό ατομικό δικαίωμα και εξυπηρετεί την ελευθερία της έκφρασης που είναι συνταγματικό δικαίωμα. Όσο κι αν θέλεις να το παίξεις αριστερός αγαπητέ δάσκαλε, ο εκφοβισμός που ασκείς μέσω του γραπτού σου λόγου, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει. Παρότι και εγώ είμαι εναντίον των ύβρεων που εκτοξεύονται επί δικαίων και αδίκων, και μόνο διαβάζοντας το σχόλιο που δημοσίευσες προσπαθώντας να τρομοκρατήσεις την ανωνυμία, και απειλώντας τους αναγνώστες-σχολιαστές, σε οικτίρω.
    Είμαι και εγώ ανώνυμος, κατάγγειλε με.
    Τράβα και φώναξε την ηλεκτρονική αστυνομία.
    Και μετά πάνε στο σχολείο να μάθεις γράμματα στα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. περί ανωνυμίας: http://osarena.net/opinions/peri-anonimias-sto-diadiktio.html
    δυστυχώς κάποια κείμενα ΚΑΙ επώνυμα δείχνουν το επίπεδο δημοκρατίας και αριστεριφροσύνης που μεταφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.