Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η απεργία στα μέσα ενημέρωσης

«ΤΑ ΝΕΑ» όπως και οι άλλες ημερήσιες εφημερίδες δεν θα κυκλοφορήσουν αύριο λόγω της σημερινής 24ωρης απεργίας που κήρυξαν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ.Από τις έξι το πρωί σήμερα έως τις έξι αύριο το πρωί, θα είναι επίσης κλειστά ραδιόφωνο, τηλεόραση, περιοδικά και σάιτ στο Διαδίκτυο. Το κύριο αίτημα που προβάλλεται είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ επιπλέον η ΕΣΗΕΑ αντιτάσσεται στις απολύσεις, τις μειώσεις και τις καθυστερήσεις καταβολής μισθών και θέτει σειρά ακόμα αιτημάτων, που αφορούν εργασιακά θέματα. Η σημερινή απεργία χαρακτηρίζεται «προειδοποιητική» από το σωματείο των δημοσιογράφων, που αφήνει ανοικτή «την προοπτική κλιμάκωσης» των κινητοποιήσεων.
Η απόφαση της ΕΣΗΕΑ και κυρίως η πιθανότητα κλιμάκωσης έχει γίνει αντικείμενο έντονης κριτικής. Οχι διότι αμφισβητείται το δικαίωμα του συνδικαλισμού στη διεκδίκηση, αλλά κυρίως επειδή επελέγη γι’ αυτό η προεκλογική περίοδος. Σύμφωνα με την κριτική αυτή, είναι αδιανόητο στην κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας, στις εκλογές, μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, η ελευθερία διατύπωσης και ανταλλαγής απόψεων να τελεί υπό περιορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.