Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Ο Δεκάλογος της προπαγάνδας των "Ιεοροκηρύκων της οικολογικής καταστροφής" στη Β.Α. Χαλκιδική (Α' μέρος)"

Η "βρύση" της προπαγάνδας τους,
δε στερεύει σχεδόν ποτέ...

Τον Κάκαβο όμως, στα λόγια,
τον έχουν ήδη στερέψει
...!
Όπως φαίνεται στο καλάθι της προπαγάνδας χωρούν και παίζουν τα πάντα!  Από οχετούς, ύβρεις, απειλές, παραπλανητικά βίντεο, στοχοποιήσεις μέχρι... και Νόαμ Τσόμσκι! Μπορεί να φαίνεται από περίεργο μέχρι και αστείο...Τα πράγματα όμως είναι πιο σοβαρά! Στη δική μας περίπτωση και στη μάχη που δίνουν οι «πουριτανοί του περιβάλλοντος» για να καμφθούν οι πραγματικές ανάγκες και τα θέλω της τοπικής μας κοινωνίας, η προπαγάνδα και οι τρόποι με τους οποίους αυτή ασκείται μέσα από τα «πουριτανικά» μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διοχετεύεται πολλές φορές και με διαφορετικό τρόπο. Σκοπός τους να σφραγίσουν όλα τα πιθανά «παράθυρα» από τα οποία θα μπορούσε να μπει η αλήθεια, που συνοδεύει το μεγάλο εχθρό των «πουριτανών»... Τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Θύματα και οι ίδιοι αυτής της προπαγάνδας, που ασκείται από πολύ υψηλότερα κλιμάκια καθοδήγησης, δε θέλουν με τίποτα να δουν αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του να προοδεύουν.
Συμπεριφέρονται ως εκτελεστικά όργανα, εμποτισμένα με τεράστιο εγωισμό και αλαζονεία... Αφού πρώτοι αυτοί «πείστηκαν», ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα είναι καταστροφική και επιζήμια για την κοινωνία μας, ακολούθως με το ζήλο ενός «νεοφωτίστου», επιχειρούν να επιβάλλουν το καλλιεργημένο... «πιστεύω» τους σε όλους εμάς με κάθε τρόπο και με κάθε τίμημα... (Σ’ ένα βαθμό θυμίζουν πολύ τους καθολικούς ιεροκήρυκες, που είχαν βαλθεί με το έτσι θέλω να εκχριστιανίσουν τους λαούς της Αφρικής, της Ασίας και της Αμερικής...)
Μας έδειξαν πρώτα τη «δύναμη» τους, στο δρόμο και στο βουνό, στα δικαστήρια. Πριν από λίγες μέρες επιχείρησαν  να μας δείξουν και τη σοφιστικέ δυναμική τους μέσω του Αμερικανού στοχαστή Νόαμ Τσόμσκι, παραθέτοντας μας τους 10 τρόπους χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Επειδή όμως στην πραγματικότητα, είναι λοχίες και όχι στρατηγοί, επάνω στην αγωνία τους για να περάσουν με καλό βαθμό τις εξετάσεις που δίνουν στους«ιεροεξεταστές» τους, κάνουν τέτοιες γκάφες, που με δυσκολία πιστεύεις, ότι τέτοια«μυαλά», πέφτουν τα ίδια στις ενέδρες, που στήνουν για τους άλλους...
Μας έφεραν πριν από λίγες μέρες, το δεκάλογο χειραγώγησης του Νόαμ Τσόμσκι (αν και πολλοί πιστεύουν ότι είναι συρραφή και από άλλους στοχαστές), ένα δεκάλογο, που προφανώς δεν το διάβασαν, αλλά προχώρησαν στη δημοσιοποίηση του... (Δείτε εδώ)
 Ένας δεκάλογος όμως, που τηρούν πιστά ή σχεδόν πιστά εις το ακέραιο, θέλοντας να μας περάσουν στο υποσυνείδητο και το συνειδητό, ότι αυτοί μας αφυπνίζουν από τη μακαριότητα μας. Μια μακαριότητα που όντως υπάρχει, αλλά ιδίως στο μεταλλευτικό ζήτημα, είναι φτιαγμένη από τους ίδιους και κανέναν άλλο. Να δούμε λίγο μαζί πως εφαρμόζεται αυτός ο δεκάλογος χειραγώγησης;  

1. Η τεχνική της διασκέδασης

«Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, δι’ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομία, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους»
Αυτή η τεχνική, αν μη τι άλλο, ταιριάζει γάντι με τα όσα κάνουν οι «πουριτανοί του περιβάλλοντος» για να μας αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά μας προβλήματα. Συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις, πεζοπορίες, σουβλακομαζώξεις, κρασοκατανύξεις και ημερίδες κατά του χρυσού της Χαλκιδικής, όταν η χώρα και οι κάτοικοι της σκάβουν μέσα στους κάδους απορριμμάτων για να φάνε. Όταν οι νέοι έχουν σταματήσει να ελπίζουν και οι γέροι εύχονται να πεθάνουν για να μην δουν άλλο κακό στα μάτια τους... εμείς επειδή ακόμη..., δεν έχουμε τέτοια κρούσματα, οι πουριτανοί το εκμεταλλεύονται για να κρατούν με τις«ψυχαγωγικές δράσεις» τους κοινωνία μας αποπροσανατολισμένο...

2. Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων

«Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί. Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.»
Κατά σύμπτωση... και αυτή η τεχνική έχει εφαρμοστεί για τη χειραγώγηση της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής, από τους γνωστούς κύκλους. Δείτε τα βήματα ανάπτυξης... αυτής της τεχνικής
  1. Στην αρχή μπαχαλοποίησαν τη διαβούλευση, πόλωσαν την κοινωνία σε σε σημείο διχασμού με το κυάνιο, τον καρκίνο και την καταστροφή. 
  2. Ακολούθως έστησαν τη δική τους «διαβούλευση» με αποστειρωμένες ημερίδες και εμπλουτισμένες με στημένα πορίσματα από ΤΕΕ/ΤΚΜ και το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ... 
  3. Μετά προκάλεσαν συμπλοκές (βλέπε Σκουριές, Ιερισσός) στην πορεία μας έφεραν εκπροσώπους της αστικής βίας για ταραχές (μπαχαλάκηδες), προκαλώντας την ισχυρή παρουσία δυνάμεων καταστολής.  Έτσι ώθησαν την εταιρεία να προσλάβει σεκιούριτι. Έστειλαν αυτούς τους εργαζόμενους στο κρατητήριο και στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με τις γνωστές τους μεθοδεύσεις. 
  4. Σχεδόν κάθε εβδομάδα ανεβάζουν και από ένα βίντεο από τις Σκουριές. 
  5. Την περασμένη εβδομάδα έβαλαν ξανά στο παιχνίδι τους το ΑΠΘ και το «οικολογικά ευαίσθητο» Πρυτανικό του Συμβούλιο, για να ενισχύσουν νομικά τις προσφυγές τους στο ΣτΕ, για να μας προτείνουν, μετά απ’ όλα αυτά τη «λύση»... σαν «ώριμο φρούτο»
  6.  Ποια είναι αυτή η λύση; Μα φυσικά το δημοψήφισμα, που το πιπιλούν εδώ και 1 1/2 χρόνο, αλλά χωρίς την «καλλιέργεια» των παραπάνω συνθηκών δεν θα είχε βάση. Ούτε βέβαια και τώρα... Αλλά η κουβέντα να γίνεται. 

Αλήθεια μήπως όλη αυτή η διαδικασία σας θυμίζει κάτι με το αντίστοιχο δημοψήφισμα που καλούμαστε να λάβουμε μέρος στις 17 Ιουνίου; Ευρώ ή δραχμή...;

Θα συνεχίσουμε με το 2ο μέρος της αποκρυπτογράφησης των τεχνικών – στρατηγικών του δεκαλόγου της καλά στημένης προπαγανδιστικής τους μηχανής.

2 σχόλια:

  1. αν αυτά είναι που καταλάβατε από τον Τσόμσκι τότε η κατάστασή σας χαρακτηρίζεται ανίατη. Αλήθεια γιατί δεν του στέλνετε την ερμηνεία σας, του κειμένου του ώστε να τύχετε της υποστήριξής του (δια της μηνύσεώς του φυσικά);
    http://www.chomsky.info/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.