Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση για το 2011 του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου. Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου το Διοικητικό Συμβούλιο δια του προέδρου του κ. Πολυκράτη Παντσίδη έκανε τον απολογισμό του απελθόντος έτους (2011), παρουσιάζοντας στα παρευρισκόμενα μέλη αναλυτικά το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου, ενώ η ταμίας του Συλλόγου κ. Μαίρη Κιτσούκη κατέθεσε τον οικονομικό απολογισμό. Στη συνέχεια έγινε ανάγνωση της έκθεσης του οικονομικού απολογισμού από την εξελεγκτική επιτροπή και η έγκριση του από τα παρευρισκόμενα μέλη.
Αναλυτικά, οι δραστηριότητες του Συλλόγου κατά το έτος 2011, ήταν οι εξής:
1. Χορωδία Η χορωδία του συλλόγου που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια από την ίδρυση της διδάσκεται σε εβδομαδιαία βάση παραδοσιακά και έντεχνα ελληνικά τραγούδια υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Αντώνη Παπαδόπουλου. Το 2011 συμμετείχε σε εννέα πολιτιστικές και χορωδιακές εκδηλώσεις εντός και εκτός του χωριού.
Αυτές ήταν:
1. Στην Κωνσταντινούπολη σε φεστιβάλ χορωδιών μαζί με άλλες ελληνικές χορωδίες στο «Ζωγράφειο Λύκειο» στις 26 -02 – 11.
2. Στην 17η χορωδιακή συνάντηση του συλλόγου ΄΄Οι Παίονες΄΄ στην Γουμένισσα στις 07-05-11.
3. Στο χορωδιακό φεστιβάλ στο Βελβεντό Κοζάνης στις 20 – 05 – 11.
4. Στην 7η χορωδιακή συνάντηση στο Πολύπετρο στις 25 – 06 – 11.
5. Στο 10ο χορωδιακό φεστιβάλ στην Ν. Πέραμο Καβάλας. 24-07-11.
6. Στο πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου στο Πολύπετρο στις 26-10-11.
7. Στην Έκθεση Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση της «Χριστουγεννιάτικης πόλης» στις 10-12-11.
8. Στον Ι. Ν Αγίου Γεωργίου Ευρώπου σε Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Μουσικού Συλλόγου στις 18-12-11.
9. Στο έθιμο «Κόλ(ι)ντε» της φωτιάς των Χριστουγέννων στο Πολύπετρο στις 23-12-11.
2. Χορωδιακή Συνάντηση Στις 25-06-2011 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πολύπετρο η 7η χορωδιακή συνάντηση, που πλέον αποτελεί θεσμό. Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν αξιόλογες χορωδίες, αποτέλεσε αναμφισβήτητα το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού.
3. Χορευτικά
Ύστερα από την επαναδραστηριοποίηση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, υπό την ευθύνη της χοροδιδασκάλου κ. Ειρήνης Αθανασοπούλου, ακολούθησε η συμμετοχή τους σε επτά συνολικά πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός και εκτός του χωριού:
1. Στο πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Πολύπετρο στις 27-07-11.
2. Στο πανηγύρι της Γερακώνας στις 05-09-11.
3. Στη 2η συνάντηση του συλλόγου των Κιζδερβενιωτών στο Βαλτοτόπι στις 18-09-11.
4. Στο πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου στο Πολύπετρο στις 26-10-11.
5. Στο έθιμο ΄΄Κόλ(ι)ντε΄΄ της φωτιάς των Χριστουγέννων στις 23-12-11.
4. Ημερίδα
Στην ημερίδα που οργανώθηκε στις 04-11-11 με θέμα: «Περιβάλλον και εθελοντισμός» συμμετείχαν με εισηγητές τους, το Δασαρχείο Γουμένισσας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και ο Δήμος Παιονίας.
5. Τράπεζα Αίματος Ανασυγκροτήθηκε η οργάνωση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου και ήδη έχουν προγραμματιστεί δύο αιμοδοσίες κατά την διάρκεια του 2012.
6. Γιορτή Μητέρας
Στις 22-05-11, ο Σύλλογος τίμησε τη γιορτή της Μητέρας με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Νέων «Οι Ευρωμελωδοί» και των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Πολυπέτρου σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο αποκλειστικά στην αξία της μάνας.
7. Εκδρομές
Εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν κατά το 2011 ήταν:
1. Στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τη συμμετοχή της χορωδίας στο φεστιβάλ χορωδιών στο «Ζωγράφειο Λύκειο» στις 26 -02 – 11.
2. Στο Βελβεντό Κοζάνης και στην ευρύτερη περιοχή επ΄ευκαιρίας της εμφάνισης της χορωδίας στο Βελβεντό στις 20-05-11.
3. Στους νέους Πόρους Πιερίας στις 22-08-11.
4. Στην Έκθεση Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της «Χριστουγεννιάτικης πόλης» στις 10-12-11.
8. Έκδοση ημερολογίου 2012 Εκδόθηκε το ημερολόγιο του συλλόγου αφιερωμένο στο πρώην Παιδικό Σταθμό Πολυπέτρου με αφορμή την παραχώρηση του κτιρίου στο Σύλλογο.
9. Συντήρηση κτιρίου
Ολοκληρώθηκε το 2011 η πρώτη φάση του έργου συντήρησης του κτιρίου του πρώην παιδικού σταθμού Πολυπέτρου στο οποίο εδρεύει ο Σύλλογος. Η πρώτη αυτή φάση του έργου περιλάμβανε την τοποθέτηση υδρορροών, την κατασκευή σκέπαστρου στη βεράντα του κτιρίου και το ελαιοχρωματισμό εσωτερικά του κτιρίου. Τα έξοδα καλύφθηκαν από λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποίησε ο Σύλλογος.
10. Δενδροφύτευση
Στις 20-11-11 ο Σύλλογος συμμετείχε στο πρόγραμμα δενδροφύτευσης που διοργάνωσε η τοπική κοινότητα Πολυπέτρου στον περιβάλλοντα χώρο του εξωκλησιού του Αγίου Παντελεήμονα.
Σε συνέχεια της παραπάνω παράθεσης των δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας γίνεται σαφές ότι στις δύσκολες εποχές που διανύουμε ως κράτος και ως πολίτες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπέτρου συνεχίζει την αποστολή του η οποία δεν είναι άλλη από την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την πολιτιστική και πνευματική προαγωγή των κατοίκων, την ψυχαγωγία και φυσικά την επίλυση καίριων τοπικών ζητημάτων. Όλες αυτές οι δραστηριότητες αναμφίβολα αναδεικνύουν το σύλλογο σε ένα ενεργό κύτταρο ανάπτυξης και πολιτισμού τόσο της κοινότητας Πολυπέτρου όσο και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.