Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Συμμετοχή Σάββα Τσιτουρίδη σε Διεθνή Διάσκεψη στο Ουζμπεκιστάν

Προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν κ. Ισλάμ Καρίμωφ και της κυβέρνησης της χώρας, ο πρώην υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης συμμετείχε σε Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Η Εκπαίδευση ως μοχλός αειφόρου ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού μιας χώρας», που έλαβε χώρα στην Τασκένδη από 16 έως 18 Φεβρουαρίου 2012. Μιλώντας στη Διάσκεψη ο κ. Τσιτουρίδης μεταξύ των άλλων επεσήμανε:
«Στη νέα εποχή της παγκοσμιοποίησης, των ανοιχτών συνόρων και του διαδικτύου, η εκπαίδευση πρέπει να μείνει υπόθεση των εθνικών αρχών, που θα θέτουν τους κανόνες και θα αντιστέκονται στις επιθέσεις των αγορών για ισοπεδωτική ομοιομορφία στα θέματα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Στη νέα εποχή όσο πιο βαθιά έχει τις ρίζες του στις εθνικές αξίες του και στον πολιτισμό του, τόσο πιο ανοιχτό και «πλανητικό» ορίζοντα μπορεί να έχει στο μυαλό και στην πορεία του. Και αυτό πρέπει να διασφαλίζει το εκπαιδευτικό σύστημα κάθε χώρας. Χωρίς να παραβλέπουμε βεβαίως μια διαχρονική αρχή. Ότι η ισότητα για εκπαίδευση είναι δημοκρατία. Η ισότητα –και η ισοπέδωση- μέσα στη εκπαίδευση είναι απολυταρχία.»
Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Τσιτουρίδης είχε συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του Ουζμπεκιστάν κ. Α.Ν. Αρίπωφ, την αναπληρωτή Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ν.Χέιλερ και τον Πρόεδρο της Ασιατικής Τράπεζας Αναπτύξεως κ. Καρουχίκο Κουρόντα.
Ο κ. Τσιτουρίδης παρέστη επίσης σε τελετή Αδελφοποίησης μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Παγκοσμίου Πανεπιστημίου Οικονομίας και Διπλωματίας της Τασκένδης, που υπεγράφη μεταξύ των πρυτανικών αρχών των δυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

7 σχόλια:

  1. Οπου γάμος και χαρά η ..Βασήλω πρώτη .Τόσες κινητοποιήσεις έγιναν από το λαό του Κιλκίς ενάντια στα μεταλλεία και ο κ. Τσιτουρίδης απών. Οταν ηθελε ψήφους έκανε τη νύχτα μέρα ,τώρα σιωπά. Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα 'βρεις άλλες θάλασσες (Καβάφης). Δεν ξεχνάμε.. ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AN MIA ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ 'ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ' ΤΟΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ,ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟ ΣΥΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ 'ΟΡΥΧΕΙΩΝ',ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΑΡΜΟΔΙΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΘΟΡΥΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ.ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΡΙΤΙΚΗ,ΘΑ ΟΦΕΙΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ 'ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ'.

      Διαγραφή
  2. Πλάκα μας κάνεις ρε Τσιτουρίδη; Τι ταξιδάκι είναι πάλι αυτό; Στο Ουζμπεκιστάν;!!! Για την εκπαίδευση; Μια ακόμη απίστευτη πρόκληση από τους αμετανόητους πολιτικάντηδες αυτής της χώρας!! Ποια εκπαίδευση ρε Σάββα,να μας τρελάνεις θέλεις; Tων διαλυμένων σχολείων; Των φροντιστηρίων; Των απαράδεκτων και κλειστών πανεπιστημίων από καταλήψεις; Γιατί πήγες; Για να τους μεταφέρεις τεχνογωσία...; χαχαχχα. Και αυτές οι απίστευτες βλακείες που λες; "η ισότητα για εκπαίδευση είναι δημοκρατία !!", " Στη νέα εποχή της παγκοσμιοποίησης μπλα, μπλα μπλα, μπλα. " Τι να πούμε άλλο, δεν παίζεστε με τίποτα. Λαμόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε μας ρε απατεώνα αρχικουμπάρε γλύφτη. Κατέβα στις εκλογές να σε δούμε ούτε το μυριόφυτο δεν θα σε ψηφίσει όσα και να δώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OΠΟΙΟΣ ΦΟΡΑ 'ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ',ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ 'ΤΥΧΗ' ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ 'ΕΚΛΑΙΓΑΝ' ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠ ΤΟΝ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ' ΟΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΤΑΝ ΑΠ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ 'ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Τσιτουρίδη και το φίλο του.
    Ο ένας λέει: " Στη νέα εποχή της παγκοσμιοποίσης.....", ο άλλος (το φιλαράκια) τον σιγοντάρει λέγοντας: "Σε καιρούς παγκοσμιοποίησης...;" Τι μανία αυτή που έχετε με την παγκοσμιοποίηση κύριοι; Το σπίτι μας καίγεται, οι Έλληνες και η Ελλάδα σβήνουν, αργοπεθαίνουν, και εσείς το μυαλό σας στην παγκοσμιοποίηση... Είναι αφελείς, βλάκες ή πονηροί....; Διαλέξτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ....
    ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...
    ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ....ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ....ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑΧΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ....ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.