Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

"Όχι στα 5 ευρώ, δωρεάν υγεία για όλο τον κόσμο”


“Όχι στα 5 ευρώ, δωρεάν υγεία για όλο τον κόσμο”. Το μήνυμα αυτό απευθύνει προς πάσα κατεύθυνση το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς διαμαρτυρόμενο για την απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία από την ψήφιση του νέου μνημονίου. Ειδικότερα, από σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων του Νοσοκομείου (υποστελέχωση προσωπικού, ελλείψεις υλικών, πετρελαίου θέρμανσης κ.α.), το Σωματείο κάνοντας κατάληψη της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων προτρέπει όλους τους πολίτες που προσέρχονται για εξέταση να μην πληρώνουν τα 5 ευρώ της ντροπής (την αμοιβή των εξέταστρων που καθιέρωσε το Υπουργείο Υγείας εδω και ένα χρόνο περίπου). Κίνηση που προκάλεσε σήμερα το πρωί την αντίδραση της Διοίκησης, η οποία και απείλησε ότι θα φωνάξει την εισαγγελία. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους με πλήρη αίσθηση ευθύνης προς την τοπική κοινωνία, δεν παρακωλύουν την εξυπηρέτηση του κοινού και μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κανένα πρόβλημα.
Στο πλαίσιο του αγώνα τους για δωρεάν υγεία και υπηρεσίες και ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στο Νοσοκομείο Κιλκίς, οι εργαζόμενοι, στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την προηγούμενη Παρασκευή, αποφάσισαν να προβούν στις εξής κινητοποιήσεις:
Σήμερα και αύριο Τρίτη 21 Φεβρουαρίου να βρίσκονται στη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων, προκειμένου να μην καταβάλλεται το χαράτσι των 5 ευρώ. Να προβούν σε επίσχεση εργασίας ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών (νυχτερινά, απογευματινά, αργίες) από τον Σεπτέμβριο του 2011, καθώς και να πραγματοποιήσουν κατάληψη στο Γραφείο της Διοίκησης.
Η απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, θα παρθεί στη νέα συνέλευση του Σωματείου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.
Στις διεκδικήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου συγκαταλέγονται:
Η αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, με την επαρκή χρηματοδότηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με την πάταξη της διαπλοκής και της παραοικονομίας στις προμήθειες, με τη στελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών με εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.
Η ανατροπή του μισθολογίου της πείνας.
Η κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας (ιδιωτικά συνεργεία). Όχι στις απολύσεις, όχι στην εφεδρεία στα νοσοκομεία. Ναι στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Η άμεση ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά και καταβολή του επιδόματος.
Η άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων για το 2011.
Όχι στις συγχωνεύσεις κλινικών-Νοσοκομείων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.