Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Στον τόπο που γεννήθηκα…στην Αρναία!

Την έχουν αποκαλέσει αρχόντισσα της ορεινής Χαλκιδικής. Δεσπόζει σκαρφαλωμένη στα 600 μέτρα υψόμετρο. Αυτή την Κυριακή 18 Νοεμβρίου η Αρναία έρχεται στις μικρές σας οθόνες μέσα από την εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» της 4Ε! 
Γνωρίστε τον πανέμορφο αυτόν τόπο με την γραφική πλατεία, τον μεγαλοπρεπή μητροπολιτικό ναό του Αγίου Στεφάνου…

Ακούστε βυζαντινούς ήχους, τραγούδια του τόπου και παιδικές φωνές που θα σας ταξιδέψουν σε αλλοτινές εποχές…

Περπατήστε στα γραφικά στενά της Αρναίας, θαυμάστε την μαστοριά των σπιτιών της και αναπνεύστε τον καθάριο αέρα του Χολομώντα!

Η πλούσια ιστορία της Αρναίας καθηλώνει ενώ ο πολιτισμός κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τόπο.

Στο λεγόμενο «γιατράδικο» επισκεπτόμαστε το ιστορικό και λαογραφικό μουσείο της Αρναίας. Εδώ υπάρχει και το μοναδικό ίσως στην Ελλάδα ,μουσείο υφαντικής!

Εκεί η κόρη μιας περίφημης υφάντρας μας μιλά με συγκίνηση. Παράλληλα μας δέχεται μια κυρία στο σπιτικό της το οποίο έχει μετατρέψει σε ιδιότυπο μουσείο γεμάτο με καλλιτεχνήματα της υφαντικής τέχνης!

Δείτε καβαλάρηδες του ιππικού ομίλου να καλπάζουν αγέρωχοι μπροστά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής ενώ λίγο πιο δίπλα στο μικρό άλσάκι μάγειρας περίφημος μας δείχνει μια εξαιρετική Αγιορείτικη συνταγή! Αμέσως μετά «τρυπώνουμε» σε σπίτι που έχει βάλει ντόπιο φαγητό στη φωτιά….

Οι πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες της Αρναίας παρουσιάζονται στην εκπομπή. Οι παλιοί θυμούνται ιστοριές μοναδικές ενώ οι κυρίες του ΚΑΠΗ κερνούνε γλυκό και τραγουδούν όπως παλιά….

Μαθαίνουμε για το ξακουστό μέλι και κρασί της περιοχής

Τα εντυπωσιακά χορευτικά μπροστά στο παλιό δημοτικό σχολείο, στο χοροστάσι κλείνουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο την εκπομπή ενώ οι γυναίκες στρώνουν τραπέζι για να τους φιλέψουν όλους.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 11:45 δείτε την Αρναία φυσικά από την τηλεόραση της 4Ε. Την ίδια ώρα και μέσω δορυφόρων (τώρα και στο EUTERLSAT 9A) σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και μέσω διαδικτύου (livesteaming). Επίσης μέσω ΟΤΕ Tv (και CONN-X).

Σε επανάληψη την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 16:45.

Μια μικρή «γεύση» στο τηλεοπτικό μας σποτ…

http://www.youtube.com/watch?v=wCfFKTpF7R0&feature=g-all-u





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.