Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σε εκπαιδευτική συνάντηση GRUNDTVIG στη Λιθουανία εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς

Υλοποιήθηκε η 1η εκπαιδευτική συνάντηση στην Λιθουανία για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης- GRUNDTVIG LEARNING PARTHNERSHIPS, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Κιλκίς. Στην εκπαιδευτική συνάντηση συμμετείχαν ως εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και τα στελέχη του Δήμου κα Ροδή Καναρίδου και κα Ελευθερία Σπανού. Συγκεκριμένα η 1η εκπαιδευτική συνάντηση υλοποιήθηκε στο Trakai της Λιθουανίας και διήρκεσε δύο ημέρες. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι όλων των εταίρων- Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης- από τις χώρες Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία και Λιθουανία. Το επιμέρους θέμα του Σχεδίου ήταν η «Ανταλλαγή Προσεγγίσεων και Στρατηγικών για την Βελτίωση της Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης αρχικά παρουσιάσθηκε κάθε συμμετέχων Φορέας και ενημέρωσε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, τόσο για τις αρμοδιότητες και τον τρόπο λειτουργίας του, όσο και για την πόλη/χώρα που εκπροσωπεί. Στη συνέχεια καταμερίστηκαν από το Συντονιστή του προγράμματος Traku Rajono Savivaldybes Istaiga Svietimo Centras (LT) οι εργασίες που θα γίνουν από κάθε εταίρο αλλά και συμφωνήθηκαν οι λεπτομέρειες που αφορούν το πλαίσιο της εργασίας, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. 

Επιπλέον, τέθηκε το χρονικό περιθώριο για την υλοποίηση της κάθε δράσης με σκοπό να γνωρίζει ο αντίστοιχος υπεύθυνος φορέας την ημερομηνία παράδοσης της εργασίας του. Ακόμη συμφωνήθηκε μεταξύ των εταίρων να γίνει μια έρευνα με θέμα τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε κάθε χώρα για την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση αποβλήτων και την απόκτηση οικολογικής συνείδησης. Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας πρόκειται να σταλούν σε κάθε εταίρο, με σκοπό να υπάρξει αφενός ανταλλαγή απόψεων και αφετέρου να παραδειγματιστούν όλοι οι Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κάθε χώρα και να εφαρμόσουν «Καλές Πρακτικές» άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες επέφεραν επιτυχή αποτελέσματα στον τομέα του Περιβάλλοντος.

Ο φορέας υποδοχής από την Λιθουανία φρόντισε να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τα όμορφα μέρη τους κάνοντας περιηγήσεις σε τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους αλλά και να γευτούν παραδοσιακές συνταγές και να γνωρίσουν ήθη και έθιμα της περιοχής. Κοινό ήταν το αίσθημα της ευχαρίστησης για όλους τους συμμετέχοντες, τόσο από τα αποτελέσματα της πρώτης εκπαιδευτικής συνάντησης όσο και από τη υποδοχή και φιλοξενία στην Λιθουανία. Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 2η εκπαιδευτική συνάντηση, η οποία θα υλοποιηθεί στην Τουρκία τις αρχές της άνοιξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.