Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Ανάκληση γυάλινου βάζου από την επιχείρηση «JUMBO S.A.»

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος "γυάλινο βάζο με μεταλλικό καπάκι",  προέλευσης Κίνας, στο οποίο παρατηρήθηκε μετανάστευση φθαλικoύ εστέρα (DEHP) από το πλαστικό παρέμβυσμα του καπακιού.
Πρόκειται για γυάλινο βάζο με μεταλλικό καπάκι και πλαστικό παρέμβυσμα με την εμπορική ονομασία «Frutta del prato», με αριθμό γραμμοκώδικα 0279256000038, το οποίο φέρει την επισήμανση CB8203.
Το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο απεικονίζεται κάτωθι, διακινήθηκε από την ελληνική επιχείρηση «JUMBO S.A.».
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν , να μην το χρησιμοποιήσουν.
Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Μίχας, σε δηλώσεις του επισήμανε : «Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως αυτή που βιώνουμε στη χώρα μας, οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικές κατά τη διάθεση προϊόντων καθώς οι επιλογές των καταναλωτών περιορίζονται λόγω οικονομικών δυσχερειών. Όπως είναι λογικό οι απαιτήσεις όλων είναι μεγαλύτερες από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, στον ΕΦΕΤ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και σε συνεργασία με άλλες εθνικές ή ευρωπαϊκές αρχές και θα παρεμβαίνουμε όποτε διακυβεύεται η δημόσια υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου