Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αμφίβολη η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης από τη Δευτέρα

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να μην αρχίσει τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς απέβη άκαρπη η συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, και των πρατηριούχων για το θέμα αυτό.
Οι πρατηριούχοι, που ζητούν να συναντηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αντιδρούν στη εξίσωση των φόρων για το πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ ζητούν να εγκατασταθούν συστήματα εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, όχι μόνο στα πρατήρια, αλλά και σε όλα τα στάδια της αλυσίδας διακίνησης, δηλαδή στα διυλιστήρια και στις εταιρείες.
Επισημαίνουν δε ότι αν άρχιζε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης τη Δευτέρα, η τιμή του θα κυμαινόταν στα 1,35–1,40 ευρώ το λίτρο και πιθανόν και υψηλότερα σε περιοχές εκτός αστικών κέντρων.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία από την ερχόμενη Δευτέρα εξισώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, ότι η τιμή του πετρελαίου θα κυμανθεί από 1,35 ως 1,4 ευρώ το λίτρο.
Οι ίδιες πηγές της αγοράς ανέφεραν σχετικά με το ενδεχόμενο να μην διανέμουν πετρέλαιο θέρμανσης οι πρατηριούχοι από τη Δευτέρα, ότι η ζήτηση έτσι κι αλλιώς θα είναι μικρή, λόγω της υψηλής τιμής, των καλών ακόμη καιρικών συνθηκών, της ευρείας χρήσης εναλλακτικών πηγών θέρμανσης (κλιματιστικά, φυσικό αέριο, pellets, κ.λπ.), αλλά και του γεγονότος ότι πολλοί καταναλωτές έχουν αποθεματοποιήσει πετρέλαιο θέρμανσης από τον Απρίλιο - Μάιο ενόψει της αύξησης της τιμής.
Στη συνάντηση με τον κ. Μαυραγάνη μετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων και των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.