Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;


Αρχίζουν και φέτος οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Την Δευτέρα  15 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία "Το παιδί με το ποδήλατο".
Σκηνοθεσία: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Πρωταγωνιστούν: Thomas Doret, Cecile De France, Jeremie Renier, Fabrizio Rongione, Egon Di Mateo
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Χώρα παραγωγής: Βέλγιο
Διάρκεια: 87'
Γλώσσα: Γαλλικά
Βραβεία: Μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ Καννών 2011
Είσοδος ελεύθερη
Σύνοψη: Ο δωδεκάχρονος Cyril έχει ένα και μοναδικό σχέδιο: να ξαναβρεί τον πατέρα του, ο οποίος τον άφησε προσωρινά (;) σε ένα ίδρυμα. Τα σημάδια δείχνουν ότι ο πατέρας του τον εγκατέλειψε σε αναζήτηση μιας νέας ζωής. Δεν απαντά στα τηλεφωνήματα, άδειασε το διαμέρισμά του, πούλησε το ποδήλατο του πιτσιρικά. Τυχαία, ο Cyril θα συναντήσει την Samantha (Cecile De France) μια ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου, η οποία θα τον συμπαθήσει και θα αρχίσει να τον φιλοξενεί στο σπίτι της τα Σαββατοκύριακα. Όμως ο Cyril παρά την αγάπη που νοιώθει γι' αυτόν η Samantha θα συνεχίσει να αναζητά τον πατέρα του με κάθε τρόπο φτάνοντας σε βίαια και οργισμένα ξεσπάσματα...

Οι επόμενες προβολές μας: 22 Οκτωβρίου: Κοτόπουλο με δαμάσκηνα
29 Οκτωβρίου: Μέσα από τις φλόγες (σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Κιλκίς)
5 Νοεμβρίου: Γράψε λάθος
19 και 20 Νοεμβρίου: Περιφερειακές εκδηλώσεις 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στην έναρξη των εκδηλώσεων, η χορωδία του Πολιτιστικού και Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, θα παρουσιάσει αγαπημένα τραγούδια του Ελληνικού κινηματογράφου.
Οι προβολές πραγματοποιούνται χάρη στην οικονομική υποστήριξη των χορηγών, την συνεργασία του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς και το εθελοντικό εισιτήριο των θεατών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.