Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τα είπαν Γεωργαντάς και Μαυραγάνης

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς μαζί με συναδέλφους του βουλευτές της Ν.Δ. από τους ν. Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών και Πέλλας συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα και στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με αποκλειστικό θέμα του διαλόγου την ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση αναφορικά με την ενίσχυση - ανακούφιση ομάδων πληθυσμού της Βόρειας Ελλάδας ενόψει της εξίσωσης των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Ο διάλογος υφυπουργού – βουλευτών είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς αύριο Τετάρτη θα συζητηθούν οι προωθούμενες ρυθμίσεις στην αρμόδια Διακομματική Επιτροπή.
Ο κ. Μαυραγάνης ενημέρωσε τους βουλευτές για τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι πολίτες που θα ενισχυθούν ώστε να μην είναι δυσβάστακτα επαχθής η εξίσωση των τιμών πετρελαίου ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Ειδικότερα τόνισε πως τα κριτήρια θα είναι γεωγραφικά, εισοδηματικά και με καθορισμένα τα μέγιστα όρια στα τετραγωνικά μέτρα της επιδοτούμενης- θερμαινόμενης τον χειμώνα κατοικίας.
Ο κ. Γεωργαντάς στην κύρια τοποθέτησή του .επέμεινε ιδιαίτερα στην εκ των προτέρων ελάφρυνση των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας –βεβαίως με συνεκτίμηση και των λοιπών κριτηρίων- και όχι στην εκ των υστέρων απόδοση τμήματος του δυσβάστακτου πλέον κόστους αγοράς πετρελαίου θέρμανσης.
Σύμφωνα λοιπόν με την πρόταση του κ. Γεωργαντά , η ρύθμιση υπέρ των θιγομένων πολιτών θα έχει ουσιαστικό περιεχόμενο εφόσον η ελάφρυνση - μειωμένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ισχύσει κατά την αγορά του πετρελαίου ενσωματωμένη στην τιμή αγοράς.
Η επιλογή της εκ των υστέρων απόδοσης τμήματος της αυξημένης – εξισωμένης τιμής πετρελαίου σε ορισμένους πολίτες, θα οδηγήσει, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς, σε ένα πολύπλοκο και επομένως δυσλειτουργικό σύστημα, πέραν της αρχικής δυσκολίας μεγάλου τμήματος του πληθυσμού να ανταποκριθεί στο αυξημένο κόστος προμήθειας του πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.