Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αρχίζει η δράση «Δίκτυο παιδικών υπηρεσιών» στο Κιλκίς

Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη των εργασιών της Δράσης του Future Library «Δίκτυο Παιδικών Υπηρεσιών», στην οποία συμμετέχει και η Βιβλιοθήκη Κιλκίς. Η Δράση επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός περιφερειακού δικτύου βιβλιοθηκών, με έμφαση στις υπηρεσίες για παιδιά και εφήβους.
Τα παιδιά και οι έφηβοι δεν μπορούν να λείπουν από το επίκεντρο μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης που αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και τις αλλαγές που αυτή βιώνει. Θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας βιβλιοθήκες σύγχρονες, ζωντανές, ενεργές, έτοιμες να προσαρμόζονται στις αλλαγές των εποχών. Δε θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας αποθήκες με βιβλία, αλλά βιβλιοθήκες που θα αποτελούν ουσιαστικό κομμάτι της σύγχρονης πραγματικότητας και καθημερινότητας, τόπο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών, καταφύγιο δημιουργικότητας και ουσιαστικής, δια βίου μάθησης.
Η Δράση ξεκινάει από την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι ανακαινίσεις σε ορισμένες από τις 8 Βιβλιοθήκες. Οι ανακαινίσεις των χώρων των βιβλιοθηκών αφορούν τα παιδικά τμήματα των βιβλιοθηκών και βασίζονται στη ιδέα των Μαγικών Κουτιών της βραβευμένης Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας. Η Δράση περιλαμβάνει επίσης την κατάρτιση των βιβλιοθηκονόμων σε θέματα εξυπηρέτησης του νεανικού κοινού, οργάνωσης και διεξαγωγής δημιουργικών εργαστηρίων και εμψυχωτικών δράσεων για παιδιά και εφήβους, προβολής και επικοινωνίας των παιδικών τμημάτων. Ήδη πραγματοποιήθηκε ένα τριήμερο σεμινάριο τον περασμένο Μάιο στη Βέροια και μέσα στους επόμενους μήνες θα υλοποιηθεί και το δεύτερο, το οποίο και θα παρακολουθήσει το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.
Στόχος του Future Library είναι οι 8 βιβλιοθήκες, να αποτελέσουν, μαζί με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, ένα πρότυπο δίκτυο βιβλιοθηκών βέλτιστης πρακτικής, το οποίο θα μπορεί να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των νέων παιδικών τμημάτων, αλλά και να δώσει το παράδειγμα και τη σκυτάλη για τις βιβλιοθήκες στις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας. Απαραίτητο στοιχείο του δικτύου αυτού είναι η συνεργασία μεταξύ των βιβλιοθηκών σε όλα τα επίπεδα.
Η συντονισμένη ενεργοποίηση του δυναμικού των βιβλιοθηκών μπορεί να μετατρέψει τις βιβλιοθήκες σε κέντρα δημιουργικότητας και καινοτομίας για κάθε τοπική κοινωνία. Και αυτό σίγουρα δεν μπορούν να το πετύχουν οι βιβλιοθήκες, αν δεν εστιάσουν στα παιδιά και τους εφήβους, την επόμενη γενιά που θα διαδεχτεί όλα όσα εμείς χτίσουμε για αυτούς.
Η ανακαίνιση του παιδικού τμήματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς θα ξεκινήσει την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Για το διάστημα αυτό η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή για το κοινό. Από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου θα ισχύσει το χειμερινό ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 15:15
Τετάρτη 08:00-20:00

Προσφέροντας στα παιδιά, επενδύουμε στο μέλλον της βιβλιοθήκης, της γειτονιάς, της πόλης, της χώρας, του κόσμου!

Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην Ελλάδα και την υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους. Το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.
Από την έναρξη των φιλανθρωπικών του δραστηριοτήτων, το 1996, μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει διαθέσει 957.000.000 Ευρώ (US$ 1.249.000.000), με 2.141 δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 106 κράτη ανά τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.