Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ μαύρου σουσαμιού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της ενωσιακής νομοθεσίας, ενημερώθηκε για τη διακίνηση συσκευασμένου μαύρου σουσαμιού, προέλευσης Ινδίας, στο οποίο ανιχνεύτηκε η απαγορευμένη εντομοκτόνος φυτοπροστατευτική ουσία DDT [(1,1,1-τριχλωρο-2,2-δι (4-χλωροφαινυλ) αιθάνιο)]. Πρόκειται για συσκευασμένο σουσάμι, με την εμπορική επωνυμία «Σουσάμι Μαύρο - ΟΛΑ ΒΙΟ», σε συσκευασία των 200 g, με πρώτη ύλη προέλευσης Ινδίας, που διακινήθηκε μέσω Γερμανίας.
Το συγκεκριμένο προϊόν συσκευάστηκε και διατέθηκε στην εγχώρια αγορά από την ελληνική επιχείρηση «ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ ΕΠΕ», Άγιος Στέφανος Αττικής. Η συνολική διατεθείσα στην ελληνική αγορά ποσότητα αφορούσε σε 200 kg, σε συσκευασία των 200 g.
Η επιχείρηση «ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ ΕΠΕ» άμεσα προχώρησε σε ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του ανωτέρω προϊόντος, ανεξαρτήτως παρτίδας ή ημερομηνίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ έχουν ήδη δρομολογηθεί σχετικοί έλεγχοι. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.