Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 15ο Γαβούστημα Νέου Αγιονερίου Κιλκίς

 Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες Εκδηλώσεις του 15ου Γαβουστήματος Νέου Αγιονερίου που διοργανώθηκαν φέτος στις 24,25 και 26 Αυγούστου στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μιστί», την οργανωτική επιτροπή και την απρόσμενη συμμετοχή εθελοντών.

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο κ.Βλάσσης Κουρτίδης ως πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μιστί Νέου Αγιονερίου τον οποίο διαδέχτηκε ο κ.Σίμος Κοιμίσογλου εκπαιδευτικός-ιστορικός αναλυτής-συγγραφεύς ως παρουσιαστής.
Το παρών έδωσαν:
Σεβασμιότατος κ.κ. Εμμανουήλ Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου,
ο κ. Καράογλου Θεόδωρος Υπουργός Μακεδονίας Θράκης ως εκπρόσωπος Κυβερνήσεως, κ. Ισαακίδης Φάνης πρόεδρος Π.Ε.Κ.Σ.(Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων), κ. Ψωμιάδης Παναγιώτης, κ. Μπαλάσκας Ευάγγελος, κ. Marc Janse καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης-Βέλγιο & ερευνητής της μιστιώτικης διαλέκτου, κ. Πέτρος Καρατσαρέας Διδάκτωρ Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ της Αγγλίας, Ερευνητές από την Καππαδοκία, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Ιατροί, Συγγραφείς, Ταξίαρχοι… Καππαδόκες της Ελλάδος καθώς και του εξωτερικού.
Οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα Χορευτικά Τμήματα Συλλόγων και του χορευτικού τμήματος του Νέου Αγιονερίου, που ανήκουν στην Π.Ε.Κ.Σ., και με παράσταση θεατρικού.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στα πλήθη των παρευρισκομένων η είσοδος στον κύριο χώρο της εκδήλωσης όλων των μελών των χορευτικών τμημάτων οι οποίοι παρέλασαν με αναμμένες δάδες και ηχητική υπόκρουση το Conquest of Paradise όπου και σήμανε η τελετή λήξης και η έναρξη του γλεντιού.
Με ανάλογη επιτυχία στέφθηκε και η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων στην οποία συμμετείχαν Χορευτικά Τμήματα Συλλόγων με παραδοσιακούς χορούς και παρουσίαση ενός μονόπρακτου. Παρέλαση όλων των μελών των χορευτικών τμημάτων με αναμμένες δάδες και ηχητική υπόκρουση το Conquest of Paradise.
Η Γιορτή έκλεισε με χορό και τραγούδι από γνωστούς τραγουδιστές που διασκέδασαν το κοινό μέχρι πρωΐας.
Ο κύριος χώρος της εκδήλωσης ήταν ο προαύλιος χώρος του Δημοτικού Νέου Αγιονερίου. Δευτερεύων χώρος η πλατεία, στην οποία στήθηκαν έκθεση φωτογραφίας από υλικό που παρείχε ο κ.Κουρτίδης Γιώργος από εκδρομή που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο 2012 στην Καππαδοκία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιστί, ένα μικρό δείγμα του μουσείου μας που βρίσκεται στο Πεντόρεμα και εργασίες από το τμήμα εικαστικών (μία των πολλών δραστηριοτήτων που τελούνται στο Α.Π.Κ. Νέου Αγιονερίου).
Ο χρόνος της μνήμης μας είναι και ο χρόνος της ύπαρξής μας…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.