Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Οδοιπορικά τέλος για στρατιωτικούς! Απαίτηση της τρόϊκας που "περνάει" στη κυβέρνηση

Ψάχνουν να “βαφτίσουν” τις περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών. Προς τα εκεί οδεύει η υπόθεση με τη μείωση του 12%!
Ο ΥΕΘΑ μετά από κάθε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο κάνει λόγο για μάχη που δίνεται και πρέπει να είναι νικηφόρα, ωστόσο οι πιέσεις που θα ασκηθούν από τη τρόϊκα θα είναι κάτι παραπάνω από ασφυκτικές!
Και μπορεί οι περικοπές να έχουν άλλη…ονομασία, αλλά περικοπές θα είναι και μάλιστα μεγάλες. Στο στόχαστρο των τροϊκανών εδώ και πάρα πολλούς μήνες είναι τα οδοιπορικά των στρατιωτικών. Και φαίνεται ότι αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη περικοπή. αφού το επίδομα εξομάλυνσης θα προκαλούσε μεγάλους τριγμούς στις ΕΔ.
Τα οδοιπορικά θα κοπούν και θα …”πουληθούν” στη κοινή γνώμη και ως …εξορθολογισμός δαπανών, αφού είναι χρόνια γνωστό ότι πολλά απ΄ αυτά δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές μετακινήσεις προσωπικού, αλλά δίδονταν -όπως συνήθιζαν όλες οι κυβερνήσεις- ως “βοήθημα” και “συμπλήρωμα” στους πάντα χαμηλούς μισθούς των στρατιωτικών.
Αυτή τη λογική που οι πολιτικοί επέβαλαν και οι στρατιωτικές ηγεσίες ουδέποτε φρόντισαν να την αλάξουν, ζητώντας πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των στρατιωτικών κι όχι “αντίδωρα”, οι τροϊκανοί αρνούνται να την καταλάβουν και να την ασπαστούν.
Ήδη τους τελευταίους μήνες τα οδοιπορικά δίνονται με δυσκολία και καθυστέρηση μεγάλη.
Θα μείνουν μόνο στα οδοιπορικά; Προφανώς όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου