Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

1η Γιορτή Λίμνης Δοϊράνης

Την 6η, 7η και 8η Ιουλίου στη Δοϊράνη και στην περιοχή του Μουσείου λίμνης, πραγματοποιήθηκε η 1η γιορτή λίμνης με θέματα: τη μεταλλεία χρυσού, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη.  Η γιορτή είχε σαν στόχο να υπερβεί το «εγώ» και να δώσει έμφαση στο «εμείς». Το «Εμείς» αλληλέγγυα, χωρίς τους «άλλους από πάνω», πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει απάντηση στα αδιέξοδα που βιώνουμε σήμερα.  Τη γιορτή οργάνωσαν η Οικοκοινωνική Δράση, το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο, ο Όμιλος Φίλων Λίμνης «Δόβηρος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου και η Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς.
Η γιορτή στέφτηκε με επιτυχία τόσο από πλευράς οργάνωσης όσο και από συμμετοχή κόσμου. Τα έσοδα της γιορτής διατέθηκαν στον αγώνα του Μετώπου κατά των μεταλλείων.
Ευχαριστούμε τους ομιλητές Δάνο Σεργκελίδη, Κολέμπα Γεώργιο, Γιάννη Μπίλλα, τα μουσικά σχήματα Blue Flames, Zoao Afrozo and the music Oxygen, Parana UE, το Ρεμπέτικο Σχήμα, και τους Γρηγόρη Κολεσιώτη (ποντιακή λύρα) και Βασίλη Αντωνιάδη, που συμμετείχαν αφιλοκερδώς, καθώς όλους όσους επίσης αφιλοκερδώς συνέβαλλαν με τον τρόπο τους στην επιτυχία της γιορτής, από απλούς πολίτες μέχρι τους: Δήμο Κιλκίς, ΝΗΡΕΑ, Μουσικοκινητικό Εργαστήρι, Πολιτιστικό Σύλλογο Γερακαριού, Ποδηλατικό Σύλλογο Κιλκίς, ΟΠΟΝΓΑ, Σύλλογο Δρομέων Κιλκίς, Πολιτιστικό Σύλλογο Π. Γυναικοκάστρου.
Ραντεβού το καλοκαίρι του 2013…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου