Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Κλειστά αύριο όλα τα φαρμακεία- τέλος και στα δωρεάν φάρμακα!

Μπλόκο στη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου βάζουν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας λόγω μη εξόφλησης των τεράστιων οφειλών από τον Οργανισμό. Επίσης αύριο για 24 ώρες θα κατεβάσουν ρολά στα φαρμακεία τους μετά από σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Νέα βάσανα περιμένουν από αύριο Τετάρτη τους 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) να αναστείλει την πίστωση στον Οργανισμό, λόγω συσσωρευμένων οφειλών.
Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ από αύριο οι ασφαλισμένοι θα καλούνται να πληρώνουν όλο το κόστος των φαρμάκων από την τσέπη τους, καθώς οι Φαρμακοποιοί αποφάσισαν την άρση της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση.
Όπως καταγγέλλει ο ΠΦΣ, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στα μέλη του 250 εκατομμύρια ευρώ για το 2012, ενώ πάνω από τα διπλά οφείλονται συνολικά. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πάντως παραδέχεται πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει εγκαίρως τα χρήματα που οφείλει στους φαρμακοποιούς.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο: «Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καταρρέει αβοήθητος από την Πολιτεία. Η κρατική χρηματοδότηση είναι η μισή από αυτή που απαιτείται. Υπερχρεωμένα ταμεία εντάσσονται σωρηδόν.
Οι «αρμόδιοι υπουργοί» αδιαφορούν αφήνοντας ανασφάλιστους χωρίς περίθαλψη, 9.000.000 Έλληνες.
Τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540.000.000 €. Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση και αδυνατούν να πληρώσουν τις συνεχόμενες αυξανόμενες υποχρεώσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.