Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Η ¨Οβιδιακή μεταμόρφωση" ενός επιστήμονα"

 ...Και  ύστερα το πέταγμα
προς την "αλήθεια"...;
Στη ζωή μας είναι σύνηθες, πολλοί άνθρωποι να αλλάζουν απόψεις και ιδέες και να μεταπηδούν από τη μια σχολή σκέψης στην ακριβώς απέναντι... Αυτό το έχουμε δει ουκ ολίγες φορές στη χώρα μας και αλίμονο αποτελεί δικαίωμα του καθενός να ανήκει και να υποστηρίζει ότι τον εκφράζει και τον αντιπροσωπεύει.
Πολλές φορές όμως αυτές οι «οβιδιακές μεταμορφώσεις», δημιουργούν ερωτηματικά, ιδίως όταν αφορούν ανθρώπους, που συμμετέχουν σε δράσεις και διατυπώνουν δημόσιο λόγο,που διαμορφώνει αντιλήψεις και καταστάσεις στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων, είτε θετικά, είτε αρνητικά.
Ο μεταλλειολόγος και λέκτορας του Α.Π.Θ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης είναι κατά τη γνώμη ένας από αυτούς, καθώς τις απόψεις του κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας, κάποιοι τις ασπάζονται σαν το ιερό ευαγγέλιο. Αναμφίβολα αυτό συνιστά προσωπική επιτυχία για τον κ. Τριανταφυλλίδη. Το γεγονός δηλαδή, ότι υπάρχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες σε αυτή τη χώρα, που σκέφτονται να τον βραβεύσουν, όχι τόσο για το επιστημονικό του έργο, αλλά για τον κοινωνικό του αγώνα, που ξεφεύγει όπως θα ακούσετε χαρακτηριστικά από τα όρια της επιστημονικής του θέσης...
Το οξύμωρο σχήμα όμως είναι πως σε έρευνα του δημοσιογράφου και blogger της Θράκης Θανάση Ζωγράφου, φαίνεται πως η θέση του κ. Τριανταφυλλίδη απέναντι στη μεταλλευτική δραστηριότητα και ειδικότερα στη χρήση κυανίου ήταν ολότελα διαφορετική.
Τόσο διαφορετική που το 1997, αθώωνε τη χρήση του(!!!), σε επιστολή του ως στέλεχος της εταιρίας χρυσού, που εργαζόταν προς τον τότε δήμαρχο Σαπών. Τι άλλαξε αλήθεια από αυτήν την επιστολή, που θα δείτε στο σχετικό βίντεο, μέχρι τις μέρες μας; Ο ίδιος βέβαια υποστηρίζει ότι έγινε πιο έξυπνος από τότε... Τι να εννοεί άραγε; Και τι είναι αυτό που του αποκάλυψε «το φως το αληθινό», σε τέτοιο βαθμό, που τον ώθησε στο να αποκηρύξει την επιστήμη του; Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=gOU6ZRd2pBM&feature=player_embedded

18 σχόλια:

  1. ούτε έρευνα χρειαζόταν,ούτε κόπο.νομίζετε ότι ανακαλύψατε την Αμερική???Αυτά τα λέει μόνος του ο άνθρωπος σχεδόν σε κάθε ομιλία.Εγηξεί επίσης ότι αυτό που τον έκανε να αλλάξει γνώμη ήταν η πραγματικότητα την οποία είδε στην Αυστραλία,όταν πήγε για επαγγελματικό ταξίδι.Φυσικά όταν ήταν υπάλληλος των εταιρειών έπρεπε να παρουσιάζει τα πάντα καλά και άγια,όπως ενδεχομένως είναι θεωρητικά,δυστυχώς όμως η πραξη διαφέρει.Οταν τα αντιλήφθηκε όλα αυτά πήρε απόφαση ζωής και άλλαξε στρατοπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εκπρόσωποι των εταιριών χρυσού ,αυτόκλητοι προστάτες , ως άλλη σικελική μαφία , κρύβονται πάντα πίσω από μια ετικέτα ( πολίτες Αριστοτέλη ) και προσπαθούν να βρουν υποστηρικτές στα σχέδια τους δηλ. στα συμφέροντά τους . Ολοι γνωρίζουν στη Χαλκιδική το ρόλο τους . Δεν πείθετε κανένα σοβαρό άνθρωπο. Ο κόσμος γνωρίζει καλά και ξεχωρίζει τα λαμόγια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι είναι φανερό πως σας έχει επηρεάσει πάρα πολύ ο Τράγκας στον τρόπο, που εκφράζεστε. Κάνετε λάθος όμως. Δεν είμαστε σικελική μαφία. Δεν απειλούμε ζωές ανθρώπων. Δεν έχουμε ξυλοκοπήσει ποτέ κανένα και ούτε έχουμε προκαλέσει φθορές σε δημόσια η ιδιωτική περιουσία. Αυτα δυστυχώς αποτελεί προνόμιο άλλων ομάδων, που "φορούν" τους ανάλογους μανδύες κατα την περίσταση, που επιχειρούν για να βοηθήσουν με την υψηλή κρίση τους... Αγαπάμε τον τόπο μας και δεν θέλουμε να τον αφήσουμε για καμία Αμερική και Αυστραλία, επειδή κάποιοι γουστάρουν αυστηρά για τα οφέλη τους το τσιμεντάρισμα του.

    Σε ότι αφορά την ανάρτηση για τον Κ. Τριανταφυλλίδη, εννοείται πως δεν έχουμε την αίσθηση πως "ανακαλύψαμε" την Αμερική. Άλλωστε πριν απο εμάς πρόλαβαν άλλοι.Μεταξύ αυτών και ο κ. Τριανταφυλλίδης, μέσω Αυστραλίας....

    Αν τότε ως υπάλληλος των μεταλλείων της Θράκης τα έλεγε απο "ανάγκη" καλά και άγια..., γιατί να μην ισχύει το ίδιο και τώρα; Τόσο εύκολα αλλάζει ο χαρακτήρας ενός επιστήμονα...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να συνέβει .. ,ο άνθρωπος γνώρισε τον ΤΌΛΗ, που με τη σειρά ήξερε τον Eμφιετζόγλου... Κορυφαίο τρίγωνο τυχοδιωκτισμού

      Διαγραφή
    2. Μάλλον κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.Οταν σε πληρώνει μια εταιρεία πρέπει να τα λες έτσι,δεν μπορείς να λες ότι θα τα γ@μ@σ@ όλα θα πάρω τα φράγκα και θα φύγω,ίσως να υπάρχουν και ανθρωποι που στην πορεία διαπιστώνουν ότι έχουν συνείδηση και δεν μπορούν να συνεχίζουν να το κάνουν αυτό.αλλά σεποιους μιλάω για συνείδηση!!!

      Διαγραφή
  4. ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΑΣ ΘΕΩΡΩ ΞΥΠΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ! ΡΩΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ! ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΞΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι έξυπνοι δεν κρύβονται πίσω από μάσκες με αόριστα ονόματα, μόνο οι έχοντες πονηρά και ύπουλα σχέδια ψευτοπολίτες . Βγάλτε λοιπόν τις μάσκες να δούμε τα πρόσωπα σας και αφήστε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως τελικά και ο κ.Παπαγεωργίου έκανε "φιλανθρωπικό" έργο με τα λεφτά του κ. Εμφιετζόγλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε, για να δουμε τι θα δουμε ΑΥΡΙΟ. Αν και δεν ειναι αυριο 13 και τριτη αλλα αυριο θα μαθετε πωσο λογαριαζουν τον Τριανταφυλλιδη, τον δημητριαδη, Παπαγεωργιου.....καλο ξημερομα.

      Διαγραφή
    2. Δεν λογαριάζουν κανένα γιατί τα λεφτά είναι πολλά.Δεν λογαριάζουν ούτε ανθρώπους,ούτε ζωή, ούτε επιλέγω τον τρόπο ζωής μου.Αυτό μας θυμώνει!!!Μετράνε μόνο το χρήμα και το κέρδος.Οι αξίες μας είναι τόσο διαφορετικές....

      Διαγραφή
  8. Να ευχαριστήσω δημόσια τους Πολίτες Αριστοτέλη για την πολύτιμη βοήθεια τους στην ενημέρωση μας. Θα ήθελα να συμπληρώσω πως από πληροφορίες που έχω το τρίο Εμφιετζόγλου, Παπαγεωργίου και Τριανταφυλλίδη είναι υπεύθυνοι για τον ξεσηκωμό των Βολιβιανών, Κολομβιανών, Περουβιανών και των Ρουμάνων. Οι πληροφορίες ότι ευθύνονται για των ξεσηκωμό των Αργεντινών δεν ευσταθούν γιατί υπεύθυνος για αυτό είναι ο Πάπας.
    Πότε θα το καταλάβετε ωρέ. Ο Σώκος μας το είπε ξεκάθαρα. Μη περιμένετε από την Γεωργία και την Κτηνοτροφία. Και εμείς γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να αναπτυχθούν οι παραπάνω κλάδοι γιατί αυτό θα σημάνει την αρχή του τέλους της παντοκρατορίας της Γαλλίας άρα και την κατάρρευση της ευρωζώνης. Παρ’ όλα αυτά σας το ξεκαθαρίσαμε. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. Και δεν μας νοιάζει τi θα πείτε για τους Παπαγεωργίου και Τριανταφυλλίδη. Κάτι είπε ο πρώην Δήμαρχος Ιερισσού: «Αν δεν τους είχαμε θα έπρεπε να τους εφεύρουμε»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σούργελα έχουν ξεσαλώσει πετώντας λάσπη σε όποιον βρεθεί μπροστά τους και εσύ γράφεις σχόλιο επώνυμα. Τι να σου πω τώρα?

      Διαγραφή
  9. Η αλήθεια είναι απλή . Είπαμε όχι στην καταστροφή του τόπου μας , όχι στο κυάνιο και άλλα τοξικά , όχι στο ξεπούλημα , ναι σε άλλες πιο ήπιες μορφές ανάπτυξης , ναι στην προστασία του περιβάλλοντος , ναι στην υγεία των πολιτών. Η τοπική κοινωνία αποφάσισε : ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ . Ολα τ' άλλα είναι εκ του πονηρού , κατευθυνόμενα από γνωστά κυκλώματα συφμερόντων. ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥ Ο 1242 ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ( ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΧΕΤΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΕΙ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ )! ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΕΙ !

      Διαγραφή
  10. polites tou aristoteli xaras eyaggelia o aktor tha kanei ta metalleia sto kilkis!!!! parte mia aksina kai elate oloi mazi parea na anoiksoume theorata open pit sta kroussia, ta opoia mellontika gia na gemisoun mporoun ne xrisimopoiithoun kai os xyta olis tis kentrikis makedonias kai meta na ginoun viologikes kalliergeies apo tis opoies tha trefosaste igeiina!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. eseis kai oi loipoi tou ipeka kante kai mia villa sta kroussia tora pou i perioxi tha anavathmistei sto epakro gia na apolamvanete mia kaliteri poiotita zois konta sta kroussometalleia sas.xaxa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kai fisika mporeite afova na pinete to nero ton kroussometalleion. an apomeinei kati apo auto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.