Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις παρελάσεις υπό το φόβο επεισοδίων

Τουλάχιστον 4.000 αστυνομικούς επιστρατεύει η Ελληνική Αστυνομία εν όψει των παρελάσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε όλη την Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου.
Όπως μετέδωσε το Mega, αρκετοί δήμοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην στηθούν καν εξέδρες, ενώ οι ανάπηροι πολέμου αποφάσισαν να μην παρελάσουν. Επιπλέον, όσοι βρεθούν κοντά στις εξέδρες των επισήμων θα πρέπει να έχουν διαπίστευση, ενώ οι αστυνομικοί θα κάνουν προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες που θα εμφανιστούν κοντά στο χώρο των παρελάσεων με πανό. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά, παρουσία όλων των μελών της.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται ανήμερα της 25ης Μαρτίου με τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσειςΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μαθητικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, από τις 7 το πρωί θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση στη Λ. Αμαλίας από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:
- Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
- Β. Σοφίας, στο τμήμα της από την συμβολή με την Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.
- Β. Γεωργίου Α΄,σε όλο το μήκος της.
- Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της.
- Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.
- Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου.
- Όθωνος, σε όλο το μήκος της.
- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.
Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα ισχύσουν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ θα γίνουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

ΠΟΑΣΥ: Σιδερόφραχτες παρελάσεις δεν γίνονταιΈντονα αντέδρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ισχυρές δυνάμεις, ώστε να μην γίνουν επεισόδια.
Στην ανακοίνωσή της τονίζει:
«Δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων αστυνομίας και μάλιστα καταστρατηγώντας κάθε έννοια ωραρίου, αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων του αστυνομικού. Δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή.
» Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στα πρωτοφανή μέτρα 'τάξης και ασφάλειας' και για τον πρόσθετο λόγο ότι για κάθε τι αρνητικό, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ, οι συνήθεις 'εισαγγελείς' θα σπεύσουν να κατηγορήσουν και πάλι την Ελληνική Αστυνομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.