Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο: "ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΛΕΕΙ «ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ!» Αν εσείς επιμένετε, ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ! ! ! "

"· Λένε: «Θα ανοίξουν οι δουλειές – 500 θέσεις καινούριες»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι θα κλείσουν οι δουλειές των γεωργών, κτηνοτρόφων, κτλ
Και ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ θα υπάρχουν αυτές οι περιβόητες θέσεις με μισθούς πείνας;
Και ΜΕΤΑ ; Όταν τα μαζέψουν και φύγουν ; ΤΟΤΕ τι δουλειές θα κάνουμε στον κατεστραμμένο τόπο;
· Λένε: «Δε θα γίνει αναγκαστική απαλλοτρίωση»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ο νόμος που ισχύει λέει κατηγορηματικά πως αν υπάρχει μετάλλευμα η εταιρεία έχει δικαίωμα να απαλλοτριώσει και σπίτια και χωράφια και όλα με συνοπτικές διαδικασίες! Αν πραγματικά δεν θέλανε να γίνουν απαλλοτριώσεις, γιατί δεν άλλαξαν το νόμο;
· Λένε: «θα αποφασίσει η τοπική κοινωνία»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η τοπική κοινωνία ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: Περιφέρεια Κιλκίς, Δήμος Κιλκίς, Ιερά Μητρόπολη Κιλκίς και άλλοι 46 φορείς ήδη έχουν δηλώσει γραπτά το «ΟΧΙ στα ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ». Γιατί δεν το λαμβάνουν υπ’ όψιν; Για ποια Δημοκρατία μιλάμε ;
· Λένε: «στο Κιλκίς δε θα χρησιμοποιηθεί κυάνιο»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι όποιες χημικές ουσίες κι αν χρησιμοποιηθούν είναι ΤΟΞΙΚΕΣ! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΜΟΛΥΝΣΗ.
· Λένε: «αποφασίσαμε να δώσουμε τα Κρούσσια γιατί εκεί δεν υπάρχει δάσος»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι και ΔΑΣΟΣ και 12 χωριά υπάρχουν.
· Λένε: «Ανάπτυξη και ανάπτυξη ….και θα σώσουμε την Ελλάδα»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι αυτός που θα αναπτυχθεί είναι οι πολυεθνικές – ούτε το Κιλκίς – ούτε ο Κιλκισιώτης. Η Ελλάδα θα τους παρέχει γη και ύδωρ με υψηλές φοροαπαλλαγές, άρα συμφέρον ΜΗΔΕΝ !
· Λένε – σε κάθε κανάλι και κάθε έντυπο: «Αξιοποίηση Ορυκτού πλούτου…»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι χαρίζουν σαν σουβενίρ τον ορυκτό μας πλούτο. Ξεπουλούν έναντι πινακίου φακής αυτόν τον πλούτο.
· Λένε: «Θα τηρηθούν περιβαλλοντολογικοί κανόνες προστασίας και θα επιτηρούνται αυστηρά». Εδώ, δεν είχαν πόρους και υπαλλήλους να στείλουν για ενημέρωση! Οι ίδιοι παραδέχονται ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν έχουν τηρηθεί οι περιβαλλοντολογικοί όροι – στο Κιλκίς θα κάνουν την πρωτιά ; Και εμείς πρέπει να τους πιστέψουμε και να τους εμπιστευτούμε! Το ΥΠΕΚΑ μέχρι σήμερα στο μόνο που ήταν συνεπές είναι οι κωλοτούμπες και οι παλινωδίες !
· Λένε «Τα μεταλλεία σε Σουηδία κ Φιλανδία είναι έτσι και αλλιώς και καλά…»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι δεν είμαστε στη Σουηδία ή στη Φιλανδία, δεν έχουμε βόρειο πόλο για να στήσουμε το μεταλλείο, όπως στο Κίτελε και στην Κίρουνα, δεν έχουμε μέγιστη θερμοκρασία 8°C, δεν έχουμε πληθώρα νερού και σίγουρα δεν έχουμε με τίποτε την σουηδική / φιλανδική κρατική υποδομή, συνέπεια και προστασία του πολίτη. Γιατί δε μας λένε για Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία; 

ΧΡΥΣΟΣ για μας είναι το ΝΕΡΟ μας, που είναι λιγοστό
ΧΡΥΣΟΣ για μας είναι η ΥΓΕΙΑ των ΠΑΙΔΙΩΝ μας
ΧΡΥΣΟΣ για μας είναι η ΓΗ που μπορεί να μας δώσει ΤΡΟΦΗ – ειδικά σήμερα !"

4 σχόλια:

 1. Γι' αυτές τις αλήθειες θα παλέψουμε και θα μαυρίσουμε στις εκλογές όλους τους πολιτικούς που πουλάνε τον τόπο μας !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κώστας - Ευκαρπία: Η τακτική του ξεπουλήματος δείχνει πόσο ανίκανοι είναι αυτοί που μας κυβερνάνε. Ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι σε θέση να εκμεταλευτεί μια δικιά του πηγή πλούτου (εάν υπάρχει), με δικούς του όρους και τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον παρα στρέφεται στην εύκολη λύση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έρευνα στην Αυστραλία δείχνει αυξημένα ποσοστά καρκίνων σε παλαιές περιοχές εξόρυξης χρυσού, λόγω του αρσενικού στα εδάφη και τα μεταλλευτικά απόβλητα.

  http://www.heraldsun.com.au/news/more-news/cancer-higher-in-old-gold-regions/story-fn7x8me2-1226307645695

  TO ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ: ΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΗΠΙΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΗΛΙΟΣ, ΑΕΡΑΣ, ΚΥΜΜΑΤΟΔΥΝΑΜΗ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. και οι Αμερικάνοι της ΑΡιζόνας:

  http://www.nytimes.com/2012/03/22/business/energy-environment/a-clash-over-mining-and-water.html?_r=2

  ΑπάντησηΔιαγραφή