Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Επιδοτούμενο σεμινάριο για την αντιμετώπιση του εργασιακού άγχους στη Γουμένισσα

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γουμένισσας, με Πρόεδρο τον κο Αθανάσιο Τραχανίδη, για ακόμη μια φορά υλοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο με σκοπό την κατάρτιση των μελών του αφενός και αφετέρου την δυνατότητα οικονομικής υποστήριξης.  Το σεμινάριο με τίτλο «Αντιμετώπιση Εργασιακού Stress» στο πλαίσιο των εγκεκριμένων προγραμμάτων του ΚΕΚ ΓΑΙΑ υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του πιστοποιημένου κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Ε.Π.Ε.  Το σεμινάριο διάρκειας 40 ωρών, υλοποιήθηκε σε αίθουσα διδασκαλίας του Γυμνασίου Γουμένισσας και παρακολούθησαν 25 συμμετέχοντες/εργαζόμενοι μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η θεματολογία που αναπτύχθηκε σχετιζόταν με την καταπολέμηση του άγχους στην εργασία. Πιο συγκεκριμένα ερευνήθηκαν -και στη συνέχεια αναλύθηκαν- μέσω διαφόρων ερωτηματολογίων και προσωπικών ασκήσεων (test) οι ανάγκες των συμμετεχόντων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους εργασία, τα συμπτώματα εργασιακού stress, οι επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν μέσω του εργασιακού άγχους σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο (π.χ. σχέσεις με συναδέλφους, προϊσταμένους ή και επιρροή των οικογενειακών σχέσεων από το εργασιακό άγχος), οι μέθοδοι χαλάρωσης κ.ά. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν στην τάξη τον βαθμό δυσκολίας που αντιμετωπίζουν στην εργασία και το άγχος που επιφέρει, να συζητήσουν με τις έμπειρες ψυχολόγους (εισηγήτριες του προγράμματος) και να λάβουν προσωπικές συμβουλές με σκοπό την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής τους.
Στο πρώτο μάθημα του σεμιναρίου εκπαιδευτής ήταν ο κος Ιωάννης Αβραμίδης, ο οποίος ανέλυσε το θέμα της υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία. Στη συνέχεια την εκπαίδευση ανέλαβαν οι έμπειρες εισηγήτριες κα Ελισσάβετ Σόφτση και κα Καλλιόπη Βουμβουράκη (Ψυχολόγοι), οι οποίες ανέλυσαν σε βάθος κάθε επιμέρους εκπαιδευτική ενότητα.
Στο κλείσιμο του προγράμματος οι κκ Αθανάσιος Τραχανίδης (Πρόεδρος Εμπορο/τικού Συλλόγου Γουμένισσας) και Παναγιώτης Αμοιρίδης (Διευθυντής Επιμορφωτικής Κιλκίς) εξήγησαν τους σκοπούς του προγράμματος & τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και της επιχειρήσεις της Γουμένισσας και συζήτησαν με τους συμμετέχοντες. Στη συνέχεια οι προαναφερόμενοι, αξιολόγησαν την όλη προσπάθεια εκπαίδευσης μαζί με τους συμμετέχοντες -μέσω της χρήσης των Δελτίων Αξιολόγησης του σεμιναρίου- και απένειμαν στους ίδιους τις Βεβαιώσεις Παρακολούθησης του σεμιναρίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την διαδικασία αξιολόγησης διαπιστώθηκε ότι το σεμινάριο κέρδισε το ενδιαφέρον και την ενεργή συμμετοχή των καταρτιζομένων του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας, αλλά και το πόσο χρήσιμες –ειδικά τη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης- είναι τέτοιου είδους ενέργειες εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης.




1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.