Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

ΚΟΥΠΑ BASKETBALL - Ένας για όλους και ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!


Του Γιάννη Σιταρίδη
Με τον αρχηγό Πάρη Χοτουμανίδη, καθηλωμένο στον πάγκο της ομάδας με πολιτικά, και με όλους τους υπόλοιπους ενεργούς και παθιασμένους να καλύπτουν επάξια το κενό του, η ΚουΠα Κιλκίς ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της επί του Εργονάθλου Πολυκάστρου στον εναρκτήριο αγώνα play off της ΕΚΑΣΚΕΜ Β’. 


Το τελικό 82 – 73 μόνο εύκολα δεν ήρθε, αποτελεί όμως μια καλή αρχή για την προσπάθεια της ομάδας να ανέβει ένα επίπεδο ψηλότερα που οδηγεί φυσικά στην άνοδο στην επόμενη κατηγορία.


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Η γηπεδούχοι ξεκίνησαν μουδιασμένα. Αντίθετα η ομάδα του Πολυκάστρου μπήκε παθιασμένα και πήρε το προβάδισμα το οποίο και κράτησε καθόλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου. Οι κακές βιαστικές επιθέσεις της γηπεδούχου σε αντίθεση με τα εύκολα καλάθια των φιλοξενούμενων στο transition και σε συνδυασμό με τα αρκετά λάθη (6), αιτιολογούσαν το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Σκορ Περιόδου: 11 - 19 



Critical Point Α’ δεκαλέπτου: Αστοχία και βιασύνη
Τα τρία στα δεκαέξι εντός παιδιάς (3/9 διπ. & 0/7 τριπ.) είναι μια κακή επίδοση. Η ομάδα αστοχούσε ακόμα και όταν τα σουτ γίνονταν υπό καλές προϋποθέσεις με αποτέλεσμα η φιλοξενούμενη να ξεφύγει μέχρι και με 10 πόντους (7 – 17). Παράλληλα υπήρξαν στιγμές που η μπάλα κυκλοφορούσε ελάχιστα και η επίθεση εκδηλωνόταν βιαστικά μετά από δύο πάσες. Τέτοιου τύπου επιθέσεις φυσικά διευκολύνουν τον αντίπαλο. Με μια προσαρμοσμένη στον μη κινητικό αντίπαλο άμυνα, το αμυντικό ριμπάουντ είναι επακόλουθο, ο αιφνιδιασμός αναπόφευκτος και το καλάθι δεδομένο.

Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε κάπως παρόμοια με το πρώτο. Αν και η γηπεδούχοι πλησίασαν με καλές επιλογές στο ξεκίνημα του δεκαλέπτου (18 – 19), στη συνέχεια εμφάνισαν εκ νέου το κακό τους πρόσωπο και με συνεχόμενα λάθη επέτρεψαν την ομάδα του Πολυκάστρου να ξεφύγει εκ νέου με 19 – 27.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο Καπνίδης κατεβάζει τη μπάλα, πασάρει στο Μουστάκα (1), την παίρνει ο Ποζίδης (2), που με τη σειρά του τη μεταβιβάζει στο Αραμπατζή(3). Ο Μουστάκας κόβει μέσα και παίρνει εκ νέου τη μπάλα(4). Πασάρει στον Αραμπατζή (5) που με μικρό μπάσιμο μπαίνει μέσα βγάζοντας τη μπάλα έξω στο Σκάλε (6) στο ύψος του τριπόντου. Ασίστ πάσα του Σκάλε στον ελεύθερο Καπνίδη (7) στην αδύνατη πλευρά και εύστοχο τζάμπ σουτ από τον τελευταίο. 

Αυτή ήταν και η φάση του αγώνα. Μια φάση που αφύπνισε την ΚουΠα Κιλκίς. Τέλεια κυκλοφορία της μπάλας (7 πάσες μέχρι το καλάθι), επανόρθωση της αυτοπεποίθησης των γηπεδούχων και το τρένο θα έμπαινε ξανά στις ράγες. Τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα (τα τρία από τον μπαρουτοκαπνισμένο Ποζίδη και το ένα από το Μουστάκα) από τη μία πλευρά, τέσσερις συνεχόμενες άστοχες βολές και πολλές κακές επιθέσεις από την άλλη και το σερί της ΚουΠα έφτασε στο 14 – 0. Η γηπεδούχοι προσπέρασαν και δεν ξανακοίταξαν ποτέ πίσω.

Σκορ Ημιχρόνου: 37 - 33 



Critical Point Β’ δεκαλέπτου: Η ομαδικότητα
Η ομάδα είχε 9 στα 15 εύστοχα σουτ εντός παιδιάς, τα 7 εκ των οποίων προήλθαν από ασίστ. Αν τα λάθη που επίσης είναι πολλά για μια περίοδο (10) είχαν αποφευχθεί, τότε το παιχνίδι θα είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο. Η ιστορία όμως ως γνωστόν δεν γράφεται με τα «αν».

Το τρίτο δεκάλεπτο ουσιαστικά επιστέγασε την προσπάθεια που καταβλήθηκε στο δεύτερο από την ομάδα του Κιλκίς. Η γηπεδούχος φαινόταν πως ήλεγχε το παιχνίδι προηγούμενη συνεχώς μεν, χωρίς να έχει όμως αποκτήσει μια σχετική διαφορά ασφαλείας. Το μαχητικό Πολύκαστρο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κρατιόταν κοντά στο σκορ μέχρι τα μέσα του δεκαλέπτου. 

Κάπου εκεί όμως οι Καπνίδης και Σκάλε έκαναν τη διαφορά. Συγκράτησε το ρυθμό όσο χρειαζόταν ο πρώτος, τον άνοιγε με την ορμητικότητα του ο δεύτερος. Αν προσθέσει στην εξίσωση την κυριαρχία στους αιθέρες με Ιωαννίδη στα ριμπάουντ, τότε το τελικό 61 – 53 στο τέλος της περιόδου δεν πρέπει να παραξενεύει κανέναν.

Σκορ Περιόδου: 61 - 53

Critical Point Γ’ δεκαλέπτου: «Χ Factor» Καπνίδης
Έδωσε τρεις ασίστ, έβαλε 6 πόντους, έκλεψε μια φορά τη μπάλα και δεν έκανε κανένα λάθος. Ο coach της ακαδημίας και παίκτης της αντρικής ομάδας, Παναγιώτης Καπνίδης έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω, κάνοντας ευτυχισμένο αυτόν που ουσιαστικά αντικατέστησε, τον αρχηγό Πάρη Χοτουμανίδη που καθόταν στον πάγκο, αλλά κυρίως την ομάδα του. Έκανε σίγουρα την καλύτερή του εμφάνιση, τη στιγμή που η ομάδα το χρειαζόταν.

Το παιχνίδι φαινόταν πως πήρε το δρόμο του. Μια απέλπιδα προσπάθεια του Πολυκάστρου ροκάνισε τη διαφορά στους 3 (63 – 60) μια διαφορά που πιθανά να μηδένιζε. Όμως ένα άστοχο τρίποντο και ένα άστοχο δίποντο αμέσως μετά προερχόμενο από επιθετικό ριμπαόυντ, στέρησε στους φιλοξενούμενους την δυνατότητα αυτή. Καπνίδης και Ποζίδης με ένα δίποντο και δύο τρίποντα αντίστοιχα πήγαν τη διαφορά στους 9 (71 – 62). 


Συνεχόμενα κλεψίματα του Μουστάκα και δυο εύστοχες βολές του πολύ θετικού σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού Ιωαννίδη προκάλεσαν και τη μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα (76 – 63) δυόμισι περίπου λεπτά πριν τη λήξη. Μια απέλπιδα τελευταία προσπάθεια των φιλοξενουμένων δεν έφτασε.

Τελικό σκορ: 82 – 73

Critical Point Δ’ δεκαλέπτου: Η μαχητικότητα όλης της ομάδας – ο Μουστάκας.
Αυτό που διακρίνει γενικά τη φιλοξενούμενη ομάδα είναι η μαχητικότητά της. Σε αυτό το παιχνίδι όμως, η γηπεδούχος ήταν η πιο μαχητική ομάδα. Η Κουπα Κιλκίς επέδειξε ακόμα μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας τις κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Ο δε Μουστάκας, στο τελευταίο λεπτό εμφανώς καταβεβλημένος από κράμπες συνέχισε μέχρι τέλους αποδεικνύοντας πόσο μεγάλος μαχητής είναι. Μέχρι τότε είχε κάνει τρία κλεψίματα, ντριπλάροντας ακόμα και πίσω από την πλάτη, ενώ στο τέλος ευστόχησε και στις δύο βολές που κέρδισε, αποτελειώνοντας την αντίπαλη ομάδα. 



ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ 

Ποζίδης Θόδωρος

Είναι ο δεύτερος αρχηγός και σαν αρχηγός επιτέλεσε επάξια το καθήκον του. Ήταν ο ηγέτης της ομάδας. Την πήρε από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη. Τα τρίποντα του, έξι τον αριθμό ήταν καθοριστικά. Με αυτά πήρε κεφάλι η ομάδα στο σκορ και με αυτά ψαλίδισε κάθε ελπίδα νίκης για τους φιλοξενούμενους. Ήταν καυτός όποτε έπαιρνε τη μπάλα και αποτέλεσε τον κίνδυνο θάνατο για την περιφέρεια του Πολυκάστρου. Δεν σταματήθηκε ποτέ και από κανένα. 

Τέσσερα ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και δύο ασίστ ολοκληρώνουν μια πλήρη εμφάνιση. Αυτό που δεν μετριέται όμως είναι η ψυχή που κατέθεσε, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους. 

Τάσος Μουστάκας
Είκοσι πόντοι, έξι ριμπάουντ, τέσσερα κλεψίματα, μία ασίστ, μία τάπα, επτά κερδισμένα φάουλ και άπειρες μάχες μέχρι τελικής πτώσης και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Βοήθησε περισσότερο και από όσο άντεχε, αποτελώντας το δεύτερο πυλώνα στον οποίο στηρίχτηκε η ομάδα.

Από κοντά οι Καπνίδης, Σκάλε και Ιωαννίδης. Δώδεκα πόντοι, πέντε ασίστ, δύο κλεψίματα και μεγάλη ηρεμία στο παιχνίδι του ο πρώτος, σκυλίσια άμυνα, απίστευτο πάθος αλλά και εννιά πόντοι, τέσσερις ασίστ, δύο κλεψίματα και αστείρευτη ενέργεια ο δεύτερος, κυρίαρχος των αιθέρων με 13 ριμπάουντ ένα κλέψιμο, δύο τάπες και δέκα πόντους ο τρίτος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Μια νίκη δεν είναι αρκετή. Η σειρά θα συνεχιστεί στην έδρα της αντιπάλου. Συνολικά η ομάδα επέδειξε απαράμιλλο σθένος. Η απουσία του Πάρη Χοτουμανίδη λειτούργησε εν τέλει θετικά. Θωράκισε τους υπόλοιπους με έξτρα δύναμη και τους οδήγησε στην επικράτηση. Μια απώλεια που μόνο ασήμαντη δεν φάνταζε στα μάτια των υπολοίπων παικτών, λειτούργησε υπέρ και όχι εναντίον τους. Το μάτι των συμπαικτών του «γυάλιζε» ενώ το μυαλό τους ήταν «καθαρό», όπως ακριβώς τους το ζήτησε πριν τον αγώνα ο αρχηγός τους.

Όλα πήγαν κατ΄ ευχή. Τίποτα όμως δεν τελείωσε. Το δεύτερο εκτός έδρας αυτή τη φορά παιχνίδι θα είναι δυσκολότερο. Η πρόκληση θα είναι μεγαλύτερη. Η ομάδα πρέπει να αποδείξει ακόμα μια φορά πως είναι φτιαγμένη από άκαμπτο μέταλλο.

Δουλειά, προπόνηση, ταπεινότητα, σεβασμός στον αντίπαλο και συνεχίζουμε!

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)
Πλάκα, Καπνίδης 12, Ποζίδης 19(6τρ.), Σκάλε 9(1τρ.), Ψωμιάδης, Υφαντίδης 4, Δαλαλέλης, Τσουλφαΐδης 4, Αραμπατζής 4, Μουστάκας 20 (1τρ.), Ιωαννίδης 10, Κώττης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 11 - 19 / 37 - 33 / 61 - 53 / 82 - 73


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.