Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στο επαρχιακό και παλαιό οδικό δίκτυο της κεντρικής Μακεδονίας. Χρειάζεται προσοχή λόγω παγετού.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά κύριο λόγο οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Απαιτείται μεγάλη προσοχή. Παγετός στην οδό Ασβεστοχωρίου – Παπανικολάου.  Από το βράδυ της Δευτέρας 6/2/2011 οπότε και ξεκίνησε η χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ο αν. Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης παρουσία του Π. Ψωμιάδη, σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων συντονίζει το έργο αποχιονισμού στο επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο.
Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η χιονόπτωση η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται επί ποδός. Μέχρι αυτή την ώρα, 27 οχήματα - μηχανήματα της Περιφέρειας (αλατιέρες) επιχειρούν διαρκώς. Σε πλήρη ετοιμότητα, από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα το μεσημέρι από τα μηχανήματα της Περιφέρειας ερρίφθησαν περίπου 300 τόνοι αλατιού από τους 400 που είναι διαθέσιμοι, ενώ αναμένονται με συνεχή ροή προμηθείας άλλοι 400 τόνοι που θα χρησιμοποιηθούν τις επόμενες μέρες ανάλογα με τις ανάγκες.
Αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει ως εξής:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
· Η κυκλοφορία στο τρίγωνο Κουφάλια – Μεσήμβρια – Χαλκηδόνα διεξάγεται με αλυσίδες.
· Πολλή προσοχή απαιτείται για την κίνηση στην οδό Ασβεστοχωρίου - Παπανικολάου που διεξάγεται με αλυσίδες, λόγω του παγετού παρά τη συνεχή ρίψη αλατιού.
· Και τα δύο ρεύματα προς Σέρρες έχουν ανοίξει αλλά η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες.
· Το κύκλωμα Χορτιάτης – Αγ. Βασιλείου παραμένει κλειστό.
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
· Συνεχίζεται η χιονόπτωση στον ορεινό όγκο, δυσχερής η κυκλοφορία που διεξάγεται πάντα με αλυσίδες. Έντονη βροχόπτωση κατά τόπους στον υπόλοιπο νομό.
ΠΕΛΛΑ
· Πέφτει χιόνι σε όλο τον νομό, ακόμη και στα πεδινά (Κρύα Βρύση, Γιαννιτσά). Τα μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς αποχιονισμό και το οδικό δίκτυο διατηρείται ανοικτό, ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες.
ΣΕΡΡΕΣ
· Συνεχής χιονόπτωση, πιο έντονη στα ορεινά. Έχει διακοπή η κυκλοφορία προς Βροντού. Υπάρχει παγετός, τα μηχανήματα δουλεύουν συνεχώς, χρειάζονται αλυσίδες. Έντονη βροχόπτωση μέσα στην πόλη των Σερρών.
ΚΙΛΚΙΣ
· Συνεχής χιονόπτωση, αλυσίδες στο δρόμο προς Προμαχώνα Σερρών.
ΠΙΕΡΙΑ
· Έντονη χιονόπτωση, αλυσίδες σε όλο το δίκτυο. Έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην περιοχή του Μακρύγιαλου ωστόσο χρειάζονται αλυσίδες και πολλή προσοχή.
ΗΜΑΘΙΑ
· Συνεχίζεται η χιονόπτωση σε όλο τον νομό, απαραίτητες οι αλυσίδες.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που λαμβάνει η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από τις απογευματινές ώρες, αλλά τα φαινόμενα θα παραμείνουν έντονα σε Πιερία και Χαλκιδική.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα τηλέφωνα 2310 428021 και 6983 337291, ή με τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Τέλος, σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται δυσχέρεια των μετακινήσεων λόγω ενδεχόμενης χιονόπτωσης ή παγετού, την ευθύνη για τη λειτουργία ή μη των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας την έχουν οι Δήμαρχοι, αποφασίζοντας σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου