Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Δ. Ψωμιάδης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»: «Επίκεντρο ο πολίτης και στόχος η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η καταβολή της πρώτης δόσης για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς τους εμπλεκόμενους φορείς, σε ποσοστό που ανέρχεται σε 98,72% και σε ποσό των 3.997.064,19 €. Επιπλέον, εντός του Β΄ εξαμήνου του 2011, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή υπολοίπων αντίστοιχου έργου που υλοποιήθηκε το 2010 από την πρώην κρατική Περιφέρεια. Συγκεκριμένα, καταβλήθηκε το ποσό των 291.083,08 €, ανεβάζοντας το ποσοστό απορρόφησης του έργου στο 99,43%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμοδιότητα πληρωμής των φορέων υλοποίησης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» ανατέθηκε, με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, τον Ιούνιο του 2011 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 2011, πέρασε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έπρεπε να καταβάλει στους φορείς υλοποίησης την πρώτη δόση (δηλαδή το 75%) του κόστους του προγράμματος.
«Παρά τα όποια προβλήματα και τις καθυστερήσεις, λόγω της μεταφοράς συγκεκριμένης αρμοδιότητας στην αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κατορθώσαμε να συνεχίσουμε χωρίς διακοπή το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς, που παρέχει πολύτιμη υποστήριξη στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης. «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εργαζόμαστε συστηματικά και υπεύθυνα, πάντα με επίκεντρο τον πολίτη και με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών», τόνισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, μιλώντας για τη σπουδαιότητα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο έχει πλέον καταστεί θεσμός στον τομέα των ιατροκοινωνικών υπηρεσιών. Είναι ενδεικτικό της χρησιμότητας του προγράμματος ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2011 το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 52 φορείς –στην πλειονότητά τους κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων– όπου λειτούργησαν 168 δομές, που εξυπηρέτησαν μηνιαίως, κατά μέσο όρο, 7.100 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.