Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Γκαιμπελικές Τακτικές - Οικοπεδικές Αξιώσεις και το Δικαίωμα της Έκφρασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας

Γράφει ο Παναγιώτης Δεπούδης                                                                               Μια ένσταση που έγινε στις 8/4/2011 και δικαιώθηκε προσωρινά από την κ. Μαρία Γεωργοπούλου-Κουτσουβέλα αποτέλεσε την αιτία να ανταλλαχτούν βαριές κουβέντες και μομφές προς την Δημοτική Αρχή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 25/10/2011.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Γεωργοπούλου-Κουτσουβέλα ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στις παρισινές Δημοτικές Εκλογές με τον σημερινό Δήμαρχο κ. Λαπόρδα και είναι ορισμένο μέλος ως Πολίτης στην Διοίκηση του ΝΠΔΠ Υγείας Πρόνοιας Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και μάλιστα ενεργό και με κριτική άποψη περί ελέγχου και διαφάνειας σε οτιδήποτε αφορά την συμμετοχή της στη Διοίκηση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ασκήσει προσφυγή και να προσβάλει την απόφαση 63.454 - 21/9/2011του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης έπρεπε να λάβει απόφαση που θα εξουσιοδοτούσε την Διοίκηση του Δήμου για κάθε ένδικο μέσο ανάκλησης και ανατροπής της απόφασης που δικαίωνε προσωρινά την κυρία Γεωργοπούλου-Κουτσουβέλα αφού ο Δήμος δεν προχώρησε εντός προθεσμίας τριών ετών στην υλοποίηση χώρου στάθμευσης για τις ανάγκες του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. Το νόμιμο αίτημα της κ. Γεωργοπούλου-Κουτσουβέλα ήταν η προσκύρωση του χώρου προς όφελος της όπως και το νόμιμο δικαίωμα του Δήμου ήταν να υπερασπισθεί το δικαίωμα της δέσμευσης ότι ο χώρος Στάθμευσης θα υλοποιηθεί δεδομένου ότι πρόκειται για προγραμματισμούς που αφορούν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πολυκάστρου. Το οικόπεδο φιλέτο αρ.1.200 είναι έκτασης 861 τ.μ. και αποτελεί σημείο έριδας ανάμεσα στον Δήμο και την οικογένεια Κουτσούβελα για πάνω από 10 χρόνια.
Η κ. Γεωργοπούλου-Κουτσουβέλα δεν ενημερώθηκε με κανέναν τρόπο από την Δημοτική Αρχή και βρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο εντελώς τυχαία γι αυτό και δηλώνει την αγανάκτηση της για την Φαιρ Πλέυ στάση της Διοίκησης του Δήμου και προς τους ανθρώπους που ή ίδια στήριξε με την υποψηφιότητα της με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου κ. Λαπόρδα.
Στο σύντομο χρονικό διάστημα που της δόθηκε τελικά ο λόγος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφήνει μομφές εναντίον του Αντιδημάρχου κ. Κουλίνα και του προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών αλλά και εκφράζει απογοήτευση στην συμπεριφορά του Δημάρχου που έπρεπε κατά την γνώμη της να την ενημερώσει για να υπερασπιστεί το δικαίωμα της γνώμης και να παρουσιάσει το ιστορικό της εν λόγω υπόθεσης της πρώτου αποφασίσει και αποφανθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.
Απέναντι στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα στο Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά εκφράζει με επιστολή της τις πιο αιχμηρές απόψεις της όπως αναφέρεται παρακάτω στην επιστολή της.


Κείμενο επιστολής
Ονομάζομαι Μαρία Γεωργοπούλου-Κουτσουβέλα είμαι Δημότης Πολυκάστρου και εκπρόσωπος Πολιτών στο ΝΠΔΔ Υγείας Πρόνοιας Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης του Δήμου Παιονίας. Επειδή μου αρέσει η ενασχόληση με τα κοινά, παρακολουθώ όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ανελλιπώς.
Με την παρούσα επιστολή μου, θα ήθελα να καταγγείλω την συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιονίας κ. Αντώνιου Σαμαρά, η οποία είναι προκλητική, εριστική, ειρωνική, αυθάδικη, αλαζονική, αυταρχική και με λίγα λόγια ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ και προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν του είναι αρεστά αλλά και στους πολίτες όταν συζητούνται στο Συμβούλιο θέματα που τους αφορούν, στερώντας τους τον λόγο για να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και τα παράπονα , καταστρατηγώντας τον Κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και καταδικαστικές και μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές του αποφασίζουμε και διατάσσουμε.
Με τιμή
Μαρία Γεωργοπούλου-Κουτσουβέλα

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΑ ΠΟΣΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ? ΑΠ' ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΟΥΤΕ 1 Τ.Μ. ΟΛΟ ΤΟ Ο.Τ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΤΗΔΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ.
    Υ.Γ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.