Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Φεστιβάλ Χορωδιών και Χορευτικών συγκροτημάτων του ΚΑΠΗ Κιλκίς

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΕΚ) παρουσίασε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, το καθιερωμένο φεστιβάλ Χορωδιών και Χορευτικών συγκροτημάτων του ΚΑΠΗ Κιλκίς, παρουσία πλήθους κόσμου.
Στην εκδήλωση, που ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις μνήμης των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων του Δήμου Κιλκίς, συμμετείχαν η χορωδία και το χορευτικό του ΚΑΠΗ, καθώς και το νεανικό χορευτικό συγκρότημα του Αγίου Μάρκου.
Χαιρετίζοντας το Φεστιβάλ ο Πρόεδρος της ΚΔΕΚ κ. Νίκος Αβραμίδης συνεχάρη τόσο τα μέλη και όσο και τους υπεύθυνους των τμημάτων για την σπουδαία δουλειά που παρουσιάζουν υπηρετώντας πιστά τον χώρο της παράδοσης και του πολιτισμού και προανήγγειλε την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κιλκίς το οποίο όπως είπε, θα εξυπηρετεί άπορες οικογένειες.
Την εκδήλωση, στην οποία μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ και ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης. διοργάνωσε το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας της ΚΔΕΚ. Την παρουσίαση είχε η Έλλη Φρεγγίδου.
-Η Χορωδία του ΚΑΠΗ ξεκίνησε τη λειτουργία της το Μάιο του 2000. Σήμερα αριθμεί 40 μέλη. Μαέστρος είναι ο κ. Δημήτρης Σαλτσίδης. Εκπροσωπώντας το Δήμο Κιλκίς, έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις σε πολλές περιοχές όπως Καλαμπάκα, Ρόδο, Καρπενήσι, Χαλκίδα, Κρήτη καθώς και στη Στενήμαχο Βουλγαρίας.
-Το χορευτικό συγκρότημα του ΚΑΠΗ ιδρύθηκε το 1996 από τον κ. Γεώργιο Αμανατίδη, ο οποίος είναι και ο επίτιμος πρόεδρός του σήμερα. Χοροδιδάσκαλος είναι ο Θεόφιλος Πασχαλίδης. Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει παρουσιάσει τη δουλειά της τόσο εντός νομού Κιλκίς όσο και εκτός, όπως στη Ρόδο, στα Τρίκαλα, σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης και στις Σέρρες.
-Ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Αγίου Μάρκου ιδρύθηκε το 1980 με κύριο σκοπό τη διατήρηση ποντιακών ηθών, εθίμων και παραδόσεων. Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο κ. Ιωάννης Διαμαντίδης, ενώ χοροδιδάσκαλος ο Θεόφιλος Πασχαλίδης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.