Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Σηφουνάκης: Να δίνει η Εκκλησία μέρος της μισθοδοσίας των ιερωμένων

Να αναλάβει η Εκκλησία μέρος της μισθοδοσίας των κληρικών ζητά με συνέντευξή του στη χθεσινή "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης. Τασσόμενος, παράλληλα, υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους, ο κ. Σηφουνάκης ζήτησε από την Εκκλησία ν` αναλάβει, ένα κομμάτι από τη μισθοδοσία των ιερωμένων ώστε να ελαφρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός "ειδικά τώρα που οι περιστάσεις και οι δανειστές μας αναγκάζουν να κάνουμε χρήση της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο", όπως υπογραμμίζει στη συνέντευξη.

Το θέμα, όμως, είναι πως όταν είσαι υπουργός δεν ζητάς. Απαιτείς απ` τη κυβέρνησή σου να τεθεί το ζήτημα και να ληφθούν αποφάσεις. Για το μέρος ή για το όλον της συγκεκριμένης μισθοδοσίας...
Υ.Γ. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας εκτιμάται ότι το ετήσιο κόστος της μισθοδοσίας των ιερωμένων ανέρχεται στα 210 εκατ. ευρώ, χωρίς σ` αυτό να υπολογίζονται οι δαπάνες, για την λεγόμενη "οικογενειακή παροχή" δεκάδων χιλιάδων μελών των οικογενειών τους, για συντάξεις και ασφάλιση, και για τη ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακή τους κάλυψη (με την σημείωση ότι νοσηλεύονται σε θέσεις πολυτελείας)!

1 σχόλιο:

  1. Η εκκλησία αντιμετωπίζει το κράτος με την ρήση: "τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου".
    Ο διαχωρισμός εκκλησίας κράτους έπρεπε να είχε συντελεστεί απο πολλά χρόνια. Αντ' αυτού οι σχέσεις τους έγιναν όλο και πιό στενές, και διαπλέχτηκαν τόσο, που φτάσαμε στο σκάνδαλο των σκανδάλων, αυτό του Βατοπεδίου. Η μέν εκκλησία απολαμβάνει ειδικά προνόμια απίστευτων φοροαπαλλαγών(τα οποία δεν θά'πρεπε να δεχτεί, για να μην δημιουργήσει διάκριση μεταξύ των Ελλήνων υπηκόων-πιστών, οι οποίοι είναι ίσοι σύμφωνα με τό Σύνταγμα), ο δέ κλήρος απολαμβάνει όλα τα καλά των δημοσίων υπαλλήλων και κάτι παραπάνω.
    Πείτε μου τώρα σύμφωνα με τα παραπάνω, ποιό είναι το σωστό να γίνει και λαμβάνοντας υπ'όψιν την δυσάρεστη συγκυρία που ζούμε.
    Εγώ εν τω μεταξύ, τελώ εν αναμονή του αφορισμού μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.